Mišel Halder: Srećna sam što sam na podijum izašla zajedno sa bratom

Foto: Gruppe C Photography

Nemačka automobilistkinja 20-godišnja Mišel Halder trijumfovala je na Zandvortu u drugoj trci TCR Nemačka.

Ona je krenula sa pol-pozicije, stečene zahvaljujući inverznom startnom rasporedu i zato je jedina imala privilegiju da ne bude uključena u turbulentne duele točak uz točak niže u plasmanu.

Kroz cilj je prošla ispred lidera u šampionatu Antija Burija i svog brata Majka.

Nemici je to druga pobeda u nacionalnom TCR šampionatu, ali prvi put da je i na pisti prva prošla kroz cilj. Prvi trijumf upisan joj je prošle godine na Mostu, kada je prvi kariranu zastavu video gostujući takmičar Petr Fulin, koji nije imao pravo da osvaja bodove.

“Presrećna sam, to je jednostavno bilo grandiozno”, rekla je Halderova. “Imala sam odličan start i uspela sam da napravim malu prednost koju sam održala tokom trke.”

“U trci sam u retrovizorima videla kako napreduje moj brat Majk. Zaista je fenomenalno što sam se popela na podijum zajedno sa njim”, dodala je ona.

Anti Buri u “audiju” nije mogao da ulovi pobedničku “hondu”, a na momente je bio prinuđen da se brani i od “sivika” Majka Haldera. Finac je ipak uspeo da se plasira bolje od prvog pratioca u generalnom plasmanu Haralda Pročika, pa je njegova prednost nad Austrijancem posle Zandvorta 12 poena.

“Nisam uspeo da priđem Mišel, a Majk je bio veoma blizu i ekstremno brz na kraju trke. Ovog vikenda nisam imao tempo kao “honde”. Ipak, sa zadovoljstvom uzimam poene, srećan sam zbog rezultata, auto je ceo i jedva čekam Nirburgring”, rekao je Buri.

Na tri vikenda do kraja sezone, 23-godišnji Majk Halder je treći u generalnom plasmanu, a zaostatak za Burijem je 24 boda.

“Srećan sam zbog Mišel, pretočila je pol-poziciju u pobedu, perfektno odradila posao, tu nema šta više da se kaže. Moja trka je takođe bila dobra. I ja sam startovao dobro, ali se preda mnom stvorila mala gužva. Zato su prvi krugovi bili veoma teški, bilo bi mi drago da sam napredovao malo brže i probio se još napred. Ipak, bodovi su veoma važni, a u šampionatu su razlike minimalne”, dodao je Halder.

Četvrto mesto u trci 2 na Zandvortu pripalo je gostujućem vozaču VIP “hjundaija” Lansu Davidu Arnoldu, a do pete pozicija stigao je Pročik. Iako je njegov incident sa Maksom Heseom iz Hjundai tima Engstler bio pod istragom sudija, štajerskom trkaču priznat je plasman koji je ostvario na pisti.

TCR Nemačka nastavlja takmičenje već narednog vikenda na Nirburgringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × five =