Mostert gostuje na otvaranju TCR Australija 2021.

Zvezda Australijskog šampionata superautomobila Čaz Mostert startovaće na prvoj rundi nacionalnog TCR prvenstva, koja se vozi na trkalištu Simons plejns od 24. do 26. januara.

Mostert je u Superautomobilima osvojio ukupno 13 trka, a najsjajnija pobeda mu je ona postignuta za volanom “ford falkona” 2014. godine na Bathurstu 1000.

Trkač iz Melburna danas u domicilnoj seriji brani boje Vokinšo Andreti junajteda, čija je nesporna glavna uzdanica i čiji “holden komodor” vozi.

Prilikom takmičarskog izleta u TCR Australija, 28-godišnji Mostert pilotiraće “audijem RS 3 TCR”, koji servisira Melburn performans centar.

On se sa spravom iz Ingolštata prvi put sreće na tekućem zvaničnom predsezonskom testu serije na Filip Ajlendu, a u celom poduhvatu pratiće ga njegov dugogodišnji trkački inženjer iz Superautomobila.

Iako je Mostert jedan od glavnih heroja Superautomobila, nisu mu strani gostujući nastupi u takmičenjima drugih disciplina.

Učestvovao je u GT trkama u Australiji i van nje, pa je biografiju obogatio startovima na 12 sati Bathursta i Roleksu 24 na Dejtoni, poslednjih godina redovno za volanom BMW GT3 i GTE tehnike. Na Dejtoni se 2020. upisao u pobednike u GTLM klasi.

Takođe, on je pre dve godine testirao “hjundai i30 N TCR”.

“Sjajno je vratiti se u trkačko sedište i lepo i rano započeti sezonu na Simons plejnsu”, kazao je Mostert. “Melburn performans centar mi je organizovao ovaj angažman i sjajno je što ću imati priliku da rano u 2021. steknem ranu trkačku kilometražu.”

“TCR je prilično kul serija. Svi vozači žele da učestvuju u trkanju vrata uz vrata. Uzbuđuje me što ću voziti “audi”.

“U ovoj fazi, dogovoreni su mi test na Filip Ajlendu i prva runda na Simons plejnsu. Videćemo kako će godina ispasti, ali kao vozač želite da budete u automobilu. Zato me uzbuđuje što ću otići tamo, izvozati nešto krugova i početi novu godinu vozeći nov trkački automobil.”

Cela prošla sezona TCR Australija otkazana je zbog pandemije korona virusa.