Na Sepangu počinje druga sezona TCR Malezija: Engstler brani titulu, Lojd je prvi pretendent

Druga sezona TCR Malezija biće otvorena rundom koja je na programu predstojećeg vikenda na Međunarodnom autodromu Sepang.

Za prvi od tri takmičarska vikenda predviđene su dve trke od po 11 krugova, obe na rasporedu u subotu.

Mladi nemački trkač Luka Engstler aktuelni je šampion TCR Malezija i on će u dolazećem prvenstvu braniti naslov osvojen 2019.

Pilot iz Vigenzbaha će, kao i prošle godine, voziti “hjundai” Tima Engstler. Ekipa Franca Engstlera za šampionat Malezije prijavljuje još dva automobila i poverava ih tinejdžerima, 17-godišnjem Niku Gruberu iz Austrije i 19-godišnjem Australijancu Deklanu Frejzeru.

Gruber je ruki šampion Britanske Formule Ford iz 2018, a prošle godine se trkao u ADAC Formuli 4. Frejzer stupa u TCR Malezija kao osvajač Hjundai kup takmičenja u rodnoj Australiji.

Engstlerov glavni konkurent biće Britanac Danijel Lojd, šampion TCR UK iz 2018. Lojd će se trkati za volanom “honde sivik” slovačke ekipe Brutal fiš, s kojom je proveo najveći deo 2019. vozeći TCR Evropa.

Na Sepangu će biti i Timvork Haf motorsport sa “audijem RS 3 LMS”, ali se suvlasnik tima Rob Haf, za razliku od prošle sezone, neće i takmičarski aktivirati.

Tri “kupre” za nacionalno prvenstvo prijavio je lokalni tim Vajper Niza rejsing.

Druga runda TCR Malezija na rasporedu je 16. februara, a treća i završna 1. marta. Sve trke voze se na Sepangu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 5 =