Neće biti novog “audija RS3 LMS” u 2020.

Sledeća generacija putničkog “audija A3” pojaviće se iduće godine, ali njeno pojavljivanje neće pratiti i zamena za postojeći trkački “audi RS3 LMS”, barem ne 2020.

Na martovskom WTCR medija danu u Barseloni piloti Audija govorili su o idućoj generaciji TCR automobila u 2020, ali je Audi sport odlučio drugačije.

Sestrinski VAG brendovi Folksvagen i Kupra trebalo bi da dogodine izađu sa novim TCR modelima, što neće uticati na Audijev pristup, istakao je Kris Rajnke, šef klijentskih trkačkih programa sportskog odeljenja kuće iz Ingolštata.

“Veoma smo zadovoljni uspesima našeg “audija RS3 LMS” i imamo toliko mnogo automobila na sceni, tako da zasad ne nameravamo da promenimo našu platformu”, rekao je Rajnke za TouringCarTimes.

“U ovom trenutku ne komentarišem strategije drugih brendova, samo mogu da kažem da ćemo naš “RS3 LMS” zadržati i za iduću godinu, bez obzira na to šta radili drugi brendovi.”

“Uvek smo pokušavali da do maksimuma iskoristimo platforme kojima VAG raspolaže, čak i kada smo imali TT kup, koji je u osnovi pravljen na TCR platformi. Ali, kada se radi o zameni aktuelnog TCR automobila, dajemo sve od sebe da pronađemo najbolje tehnologije koje u grupi postoje. Međutim, koje ćemo od tih tehnologija koristiti odlučićemo kada dođe vreme za to.”

Audi sport ne planira ni da se priključi Kupri i Hjundaiju u električnoj turing seriji ETCR, jer njegova posvećenost električnom trkanju nalazi izraz u Formuli E.

“ETCR je zanimljiva platforma, ali mi naše znanje u elektropogonu dokazujemo na drugim poljima, zato je Audi u Formuli E. Stoga u ovom trenutku ne vidim bilo kakav interes zbog kojeg bismo imali auto u ETCR.”

Audi povremeno iskazuje zabrinutost zbog prevelikog učešća proizvođača u Svetskom kupu turing automobila, ali sam ne namerava da pođe tim putem i pojača svoj WTCR angažman.

“Ne bi nas zanimala proizvođačka operacija u WTCR jer, sa stanovišta Audija, naša fabrička operacija se nalazi u DTM, a u TCR svetu se trkamo preko klijenata i tome smo posvećeni”, dodao je Rajnke.

“Verujem da je u ovom trenutku naš WTCR program veoma efikasan, kao i TCR program generalno. Zato smo zadovoljni postojećom situacijom, takvu upravo i želimo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + 13 =