Olin-Kotulinski i 2019. vozi “kupru” u STCC za PWR rejsing

Mikaela Olin-Kotulinski voziće Skandinavsko turing prvenstvo 2019. za ekipu PWR rejsing.

To će biti treća godina saradnje ove automobilistkinje i švedske ekipe.

“Veoma sam srećna što su mi PWR i njihovi partneri ponovo poklonili poverenje”, rekla je ona. “Prošla sezona je bila jedna od najboljih, ako ne i moja najbolja u karijeri. Ponovo sam našla u sebi strast prema trkanju, čemu je doprinela i sjajna atmosfera u timu. Jedva čekam novu sezonu”.

Olin-Kotulinski je na kraju 2018. zauzela deseto mesto, ali je prvi put trijumfovala na jednoj trci, na autodromu Karlskoga.

Mlada Šveđanka je nedavno dobila i posebno priznanje i stipendiju auto-magazina Bilsport za poseban doprinos borbi za jednakost polova u auto-sportu.

Čelni ljudi PWR rejsinga Danijel Haglef i Peter Valenberg istakli su zadovoljstvo što će ponovo imati ženskog trkača u svojim redovima.

“Čast nam je što će Mikela nastaviti saradnju sa nama”, rekao je Haglef. “Ona je ključna osoba u našoj ekipi, i na stazi i van nje. Takođe, njena karijera je važna i za Švedsku, jer privlači pažnju kao mlada devojka među takmičarima, ali i mehaničarima i inženjerima”.

Olin-Kotulinski će voziti drugu “kupru” uz iskusnog STCC šampiona Roberta Dalgrena, a ekipa je najavila još vozača u svojim redovima.

Prošle sezone PWR je imao čak pet vozača, a osim četiri “kupre” koje su vozili Olin-Kotulinski, Dalgren, Haglof i Morin, servisirali su i “audi RS3 LMS” kojim je upravljao Valenberg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*