Omogućene preliminarne narudžbe nove generacije “kupre TCR”

Druga generacija “kupre TCR” pojaviće se iduće godine na autodromima širom sveta, a zainteresovani klijenti već sada je mogu preliminarno naručiti na odgovarajućoj onlajn platformi.

Ovakav komercijalni pristup je premijera i inovacija u svetu turing trkanja.

Pun naziv automobila treba da glasi “kupra leon kompetision”, a u odnosu na odlazeću generaciju doživeo je poboljšanja na karoseriji, u rasporedu masa i aerodinamici.

Najnoviji TCR trkački auto iz Martorela biće zasnovan na sledećoj generaciji “kupre leon”, koja će se takođe pojaviti 2020, što je demonstriracija povezanosti serijskih i takmičarskih automobila kuće. Svetska premijera nove (četvrte) generacije putničkog “seat leona”, baznog modela za “kupru leon”, zakazana je za 28. januar.

Da bi buduće mušterije Kupre najavile svoje interesovanje za kupovinu novog trkačkog automobila, potrebno je da se registruju na platformi https://prebooking.cupraofficial.com. Isporuke će biti vršene isključivo u novom sedištu Kupre, počev od aprila 2020.

Dolazeći takmičarski model imaće novu karoseriju poboljšane aerodinamičke efikasnosti, unapređene i olakšane komponente vešanja, poboljšanu distribuciju masa i robustniji menjač.

Poboljšane su i performanse dvolitarskog turbo motora, a opisujući elektroniku, iz Kupre saopštavaju da je njena arhitektonika sada lakša, robustnija, modularna i prilagodljivija.

Sudeći prema najavama, ako je prethodna “kupra” po prirodi bila derivat kup modela, nova generacija TCR trkača iz Martorela treba da je predstavlja punokrvni trkački automobil s ambicijama apsolutno usredsređenim na pistu.

Razvoj “kupre leon kompetision” nalazi se u završnoj fazi, testovi su započeli u oktobru, a probne sesije već su vožene u Španiji, Portugalu i Italiji.

Odlazeća “kupra TCR” učestvovala je u više od 160 trka na globalnom, kontinentalnom i nacionalnom nivou i zabeležila je 70 pobeda.

Kao primer njenih performansi, Španci pominju bilans Mikela Askone u Svetskom kupu turing automobila (top 6 plasman u generalnom jedna pobeda i još četiri podijuma). Auto je stigao do vozačke i timske titule u TCR Italija, kao i do najsjajnijeg odličja u TCR Trofeju Istočna Evropa.

“Kupra je oduvek imala pionirsku ulogu u svetu auto-sporta”, istakao je Haime Puđ, direktor Kupra rejsinga. “Mi smo razvili prvu TCR platformu, a prošle godine smo predstavili prvi stoprocentno električni turing auto, “kupru e-rejser”, kojim pokazujemo da želimo da budemo referenca u trkačkom svetu, ali smo napravili i iskorak u kompanijskoj komercijalnoj strategiji električne mobilnosti.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + one =