Pametni rade tako: Auto-klub Belgije odabrao pulena za TCR Beneluks 2019.

U skladu sa višegodišnjom uspešnom praksom da kroz odmeravanja snaga i proces selekcije pronalazi vozače iza čijih će karijera stati, Kraljevski auto-klub Belgije (RACB) odredio je juniora kog će podržati u TCR Beneluks kampanji 2019.

Prevagu je odneo 19-godišnji Žil Magnus, koji je postao član RACB nacionalnog tima i kao nagradu dobio sedište u “audiju RS 3 LMS” ekipe Komtuju rejsing za već pomenuto takmičenje. Aktuelni prvak TCR Beneluks je vozač Audi sporta Žan-Karl Verne.

Na konkurs otvoren za sve, bez obzira na takmičarsko iskustvo, prijavilo se preko 500 zainteresovanih. Krajem septembra 36 najbržih je vozeći na simulatorima obezbedilo prolazak u polufinale. Daljom selekcijom došlo se do najboljih šest, koji su se za vrednu nagradu borili u finalu na pravoj stazi.

Kako je celo takmičenje pod nazivom TCR volan 2018 uživalo podršku Audi sporta, njegova završna faza održana je krajem novembra u Nojburgu na Dunavu, gde se nalaze sedište sportskog odseka kuće iz Ingolštata, kao i Audi centar za sportsku kompetentnost.

Šestorica finalista bili su Magnus, Benžamin Lesen, Maksim Poti, Matje Detri, Tom Renson i Sedrik Vauters. Vremenski uslovi bili su promenljivi i teški, staza je zbog jakih kiša bila veoma klizava, pa se konačni pobednik istakao izvezavši najbrži krug po mokrom.

Žiri su činili devetostruki osvajač Le Mana Tom Kristensen i belgijski automobilisti Bas Lajnders i Mark Duez.

“Nivo finalista bio je posebno visok”, komenarisao je Duez, bivši relista i trkač na kružnim stazama. “Na početku su upoznavali pistu za volanima “audi R8” putničkih automobila, pri čemu ih je predvodio Kristensen. A onda su seli u Komtuju “audi RS3 LMS” i pokazali brzinu i sposobnost u kontroli pneumatika.”

“Bilo je to takmičenje vrhunskog nivoa i svi kandidati imaju sjajnu budućnost u automobilskom sportu”, primetio je Kristensen. “Morali su da se suoče s različitim uslovima prianjanja, jer je kiša postepeno postajala sve jača. Iznenadila nas je Magnusova sposobnost prilagođavanja. Iako mu nedostaje turing iskustvo, odlično je napredovao tokom celog procesa odabira i završne faze takmičenja i nju je završio najbržim krugom.”

Prednosti podrške Kraljevskog auto-kluba Belgije u svojim karijerama već su osetili piloti kao što su Štofel Vandorn u formula kategoriji, Tjeri Nevil u reliju i Denis Dipon u turing disciplini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − 4 =