Pešović za Serbiaring: Prvi start posle udesa u Belgiji me pomalo plaši

Srpski automobilista Rudolf Pešović vraća se na stazu posle godinu i po dana pauze.

On je u septembru 2017. imao stravičan udes na stazi Zolder u Belgiji, posle kog je njegov “audi RS3 LMS” bio skoro totalno uništen.

Pešović je ceo slučaj stavio u mirovanje, a početkom ove godine je odlučio da reparira automobil i nastavi sa trkanjem.

Trkač iz Gornjeg Milanovca voziće u ekipi Milovana Vesnića, zajedno sa njim i Jakubom Višomirskim. Serija za koju su se odlučili jeste novofromirana TCR Istočna Evropa/ESET.

Kako je velika pauza uticala na njega, Pešović u ovom trenutku ne može da proceni, ali za naš portal kaže da svaka pauza, ma kolika bila, nije dobra za sportistu.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

“Pauza od nekoliko meseci između dve sezone je mnogo vremena, a ne moja koja je trajala godinu i po dana. Upravo toliko nisam seo ni u kakav trkački automobil. Nadao sam se da ćemo uspeti da završimo popravku “audija” do 14. aprila, kad se na Hungaroringu vozi CEZ, ali od toga nema ništa. Iako nećemo voziti CEZ, to je bila dobra prilika da se malo vratim u formu pred početak sezone”.

Rudi dodaje i da postoji i određena doza straha posle horor udesa na Zolderu.

“Sezonu počinjemo u Budimpešti zajedno sa TCR Evropa, biće gužva na stazi, što bi se reklo “prvo pa muško”. To će biti moj prvi start posle udesa u Belgiji, ali sam rešen da nastavim iako postoji malo straha, koji ću, verujem, da prevaziđem kad sednem u auto i počnem trku”.

Što se novoosnovane serije tiče, Pešović smatra da je ona odlično rešenje za turing trkanje u ovom delu Evrope.

“Dr Krenek je uvek imao nos za trkanje, zato ne sumnjam da je napravio dobar koncept, koji će odgovarati svima. A da li je u pravu, videćemo već 28. aprila (smeh). Najavljeno je više od 12 takmičara, spisak još nije zatvoren. Od sebe očekujem da držim priključak sa mojom timskim kolegama, a plasman u prva tri bi bilo nešto što priželjkujem i čemu se nadam”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 2 =