Poti: Balast od 50 kilograma predstavlja veliki hendikep na usponima Red bul ringa

Belgijska ekipa WRT ovog vikenda će se trkati na dva fronta, na rundi TCR Evropa na Red bul ringu i na takmičarskom vikendu Blanpan GT serije na Zandvortu.

U evropskom TCR šampionatu WRT na pistu izvodi svoju standardnu trkačku postavu: Maksim Poti biće u kokpitu “folksvagen golfa GTI”, a Santjago Urutija za volanom “audija RS 3 LMS”.

I Belgijanac i Urugvajac upisali su po jedan podijum na prethodnoj rundi na Spa: Poti je bio treći u trci 1, a Urutija je istu tu vožnju završio kao drugi.

Santjago ima 105 bodova i šesti je u generalnom, Maksim je sa 6 poena manje klasifikovan dva mesta ispod kolege.

Obojici je zajedničko to da u tekućoj sezoni još nisu izlazili na najviši stepenik pobedničkog postolja.

U timu WRT smatraju da bi Red bul ring trebalo da odgovara “golfu” i “audiju”, mada je činjenica i to da su oba automobila opterećena kompenzacionom težinom od 50 kilograma.

Poti će voziti “golf” ukupne težine 1.285 kg i uoči trkačkog vikenda kaže: “Posle podijuma u Hokenhajmu i Spa, motivacija mi je sve jača, tim više što je u šampionatu još sve moguće. Neću morati da učim Red bul ring od nule, jer sam ga već mnogo puta vozio na simulatoru i imam prilično dobru ideju o tome šta je preda mnom, mada ništa ne može da zameni osećaj kada ste zaista na stazi.”

“Sledeća poteškoća biće dodatna težina koju moramo da nosimo. Na pisti sa tolikim usponima, to može da bude velika mana, ali će nam tek upoređenje sa suparnicima dati stvarnu sliku. Cilj mi je da budem referenca za sve vozače “folksvagena”, takav je slučaj od početka šampionata.”

Za razliku od timskog kolege, Urutija ima ne samo virtuelno, već i takmičarsko iskustvo u Špilbergu, iz dana kada se trkao u jednosedima. Njegov “audi” u Austriji startuje težak 1.305 kg.

“Radujem se Red bul ringu, staza mi se mnogo dopada i s nje nosim lepe uspomene na pobedu u Formuli Abart 2012. godine. Međutim, to je već prilično davno iskustvo”, seća se Urutija.

Urugvajac ima poverenja u tehniku kojom pilotira, a sreću mu kvare kompenzaciona težina i kazna zarađena na Spa. Zato on vidi veću šansu u drugom sprintu, onom sa delimičnom inverzijom startnog poretka.

“Mislim da bi “audi RS 3 LMS” na Red bul ringu trebalo da bude konkurentan, iako ćemo nositi dodatnu težinu, a ja ću još biti pomeren pet mesta unazad zbog kazne sa Spa. To kvalifikacije čini još važnijim. Cilj mi je da uđem u Q2 i da nastavim da osvajam mnogo poena, da izbegavam kontakte i kazne. Uspem li u tome, u trci 2 bismo mogli da imamo dobru šansu.”

Vremenska prognoza za Špilberg predviđa mogućnost iznenadnih pljuskova, što je varijabla koju sve ekipe moraju da uzmu u obzir, a nekima će ona izvesno poslužiti i kao prilika za visok plasman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 16 =