Predstavljamo kolege Dušana Borkovića 2019: Džoš Fajls, najozbiljniji timski izazov?

Peti član ovosezonske postave tima Target, iskusni dvadesetosmogodišnji britanski automobilista Džoš Fajls možda je i najveći timski izazov Dušanu Borkoviću.

Fajls je započeo svoju karijeru 2009. godine a već 2013. osvojio je šampionske titule u britanskom i evropskom Reno klio kupu.

Trkač iz Noriča gostuje u TCR Internacionalnoj seriji 2015. godine na rundi u Makauu. Tada je vozio “opel astru” za tim Kampos, prvu trku je završio trinaesti, u drugoj je odustao.

Englez je za tim Target vozio “seat leon” 2016. i “hondu sivik” 2017. godine u TCR Nemačka i ekipi je doneo ukupno 14 pobeda. Osvojio je dve titule u šampionatu Nemačke i još jednu u TCR Bliski Istok 2017.

Gostujući u TCR Internacionalnoj seriji – u svakoj sezoni postojanja serije po jednom – upisao je podijum u Dubaiju 2017.

U evropskom TCR takmičenju, organizovanom kao trofej 2016. i 2017, a 2018. u vidu zasebnog prvenstva, svake godine je osvajao po jednu trku.

U TCR Trofeju Evropa plasirao se kao četvrti 2016, treći 2017. (tada su vožene samo dve trke na stazi Adrija, kao finale učesnika iz nacionalnih šampionata), i šesti u šampionatu 2018. godine, tada kao vozač KCMG “honde sivik”.

Ove godine se vraća u ekipu s kojom je u Nemačkoj postizao najveće uspehe karijere. Međutim, Fajls do sada nije vozio “hjundai i30 N TCR” i to mu je možda slaba tačka.

Izvesno je da će Dušan Borković, kao i ostali članovi Targeta biti „prinuđeni da prepuštaju“ plasman svojim kolegama koji su u šansi da pobede ili osvoje više bodova za tim, s obzirom da je cilj ponovo timska šampionska titula (Target već timske krune u Nemačkoj za 2016. i 2017. godinu, kao i u TCR Internacionalnoj seriji 2015).

Treba se nadati da to neće podjednako rasporediti bodove na sve članove tima i tako ih sprečiti da osvoje titulu u pojedinačnoj konkurenciji.


Naravno sve ovo uz uslov da “hjundai i30 N TCR” zadrži prošlogodišnje performanse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × three =