Predstavljamo kolege Dušana Borkovića 2019: Ko su Andreas i Jesika Bekman

Dušan Borković će se i u ovogodišnjem TCR prvenstvu Evrope takmičiti za italijanski Target kompetišn, čiji je “hjundai i30 N TCR” vozio i prošle sezone, na putu ka trećem mestu u generalnom poretku kontinentalne serije.

U 2018. Target je bio tim sa tri automobila i vozača – sa Dušanom su bili Kris Rihard i Ris Bar – dok je ove godine proširio operaciju na čak pet vozila, po čemu je najbrojnija postava u TCR Evropa.

Stoga ćemo se u kraćoj seriji tekstova pozabaviti pregledom karijera Borkovićevih (ne uvek) novih timskih kolega.

Počinjemo od Šveđana Andreasa i Jesike Bekman, brata i sestre, koji su i prvi objavljeni kao Targetovi vozači za 2019.

Prošlu godinu su završili na pozicijama 3 i 4 u TCR UK. Vozili su za tim Vestkoust rejsing, za koji je vozio i šampion te serije Danijel Lojd.

Andreas je u ovom nacionalnom prvenstvu nastupao u “VW golfu” i jednom u “hondi sivik” i pobedio je jednom. Jesika je sve vreme vozila “VW golf” i nije pobeđivala.

Dvadesetjednogodišnja Jesika je trostruki šampion Švedske u kartingu (do 125 kubika). TCR trke vozi od prošle godine, kada je i osvojila svoj jedini podijum – drugo mesto na Brends Heč Indi stazi.

Dvadesetrogodišnji Andreas takođe je trostruki šampion Švedske u kartingu i takođe od prošle godine vozi TCR automobile.

Izvezao je 26 trka, a rezultati su mu: šest puta na podijumu, jedna pobeda (Kroft), dva druga (Silverston, Donington) i tri treća mesta (Kasl Komb, Olton park, Kroft). Postigao je jedan najbrži kvalifikacioni krug i tri najbrža kruga tokom trka.

Oboje su u Vestkoust “golfovima” gostovali na završnoj rundi TCR Evropa 2018. i postizali su plasmane van zone bodova. Andreas je svoje sprintove završio kao 12, odnosno 13, a Džesika je bila rangirana kao petnaesta i četrnaesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*