Predstavljen PURE ETCR: Trkačka revolucija ili konfuzija bez granica?

Prvi multibrend turing šampionat za automobile isključivo na električni pogon dobio je prošireno ime, PURE ETCR i danas su predstavljeni njegovi osnovni postulati.

PURE ETCR osmišljen je kao najnovija platforma na kojoj automobilski proizvođači mogu da predstave svoja serijska električna vozila.

Promoter serije biće Eurosport, koji tu ulogu već igra za FIA Svetski kup turing automobila i FIM Svetski endurans moto šampionat.

U njoj će se takmičiti visokoperformantni automobili sa snagom koja dostiže 500 kilovata. Trkački format je potpuno revolucionaran i odstupa od svega na šta smo u turing svetu navikli.

Umesto klasičnih trka, predviđene su kratke borbe od svega nekoliko krugova, ali će se one voditi punim gasom i na samom limitu, pa akcenat nije na strategiji i čuvanju energije.

Sve počinje poludirigovanim žrebom, posle kojeg takmičari bivaju svrstani u takozvane Borbene grupe od po tri učesnika. Ideja je da se vozači iste marke automobila ne nađu u istoj grupi, barem u početnoj fazi, takozvanoj Bici 1.

Sledi Bitka 1 na distancu od 8 do 10 kilometara, uz paralelni start tri automobila (kao MAC3), s tim što prvi žrebani vozač sam bira startnu poziciju – unutrašnju, centralnu ili spoljnu. Plasman na cilju se boduje.

Druga faza, Bitka 2 vozi se takođe na 8 do 10 kilometara, a sastav grupa u njoj formira se na osnovu plasmana u Bici 1 – pobednici su u jednoj, drugoplasirani u drugoj, trećeplasirani u trećoj. Bitka 2 donosi više poena od Bitke 1.

Svi pobednici Bitke 2 prolaze u Veliko finale, drugoplasirani idu u B finale, trećeplasiranima sledi C finale. Sva finala voze se na distancu od 12 do 15 kilometara.

Pre finala, u programu je Bitka 3. Po svojoj prirodi, to je Superpol – svaki takmičar ima jedan krug da postigne vreme, koje će mu odrediti startnu poziciju u finalu u kojem učestvuje. Plasman u ovoj fazi ne donosi poene.

Pobednik Velikog finala stiče naziv Kralja (ili Kraljice) trkačkog vikenda i osvaja najviše bodova u toj PURE ETCR rundi.

Zbunjujuće ili besmisleno? Pa, tu nije kraj.

Za paralelni start u svakoj od bitaka biće korišćena gigantska startna rampa, koja se otvara po gašenju svetala na semaforu.

Vozači imaju pravo na jednu “push to pass” aktivaciju koja će im dati dodatnu snagu za preticanja, ali i mod koji bismo mogli nazvati “revanš” – još jednu, manju dozu snage kao priliku za kontranapad.

Piloti i timovi će se za svoje nastupe pripremati u posebnoj “vreloj” zoni (Hot Zone), a po prelasku linije cilja, automobili završavaju u ‘Energetskoj stanici’, interaktivnom prostoru u padoku gde će im biti punjene baterije.

U 2020. će opisana kombinacija auto-trkanja na krugu, relikrosa, konjskih trka i koječega još imati četiri runde: Salcburgring (Austrija) u julu, Kopenhagen (Danska) u avgustu, Indže spidijum (Koreja) u oktobru i Guangdong (Kina) u novembru. U Danskoj se nastupa na uličnoj stazi, a u Austriji i Koreji će PURE ETCR biti prateći program WTCR takmičarskih vikenda.

PURE ETCR će se predstaviti publici početkom jula, nastupom na Gudvud festivalu brzine, gde će njegovi automobili (jedan po brendu) učestvovati u čuvenoj brdskoj trci. Ova “pokazna” sezona završiće se koncem januara iduće godine, kada sveelektrično turing takmičenje treba da se pojavi na Dejtoni, kao prateći program Roleksa 24.

Barem ove godine, svaki brend će na ETCR rundama predstavljati dva vozača.

Prava debitantska sezona PURE ETCR najavljena je za 2021, kada će to postati zvanično FIA takmičenje koje dodeljuje vozačku i proizvođačku titulu, sa kalendarom od osam rundi i prisustvom u Evropi, Aziji i Severnoj Americi.

Isporučilac pneumatika biće Gudjir, najavljen i kao jedan od osnivača serije. Gume će za PURE ETCR biće izrađene namenski i biće standardne, za sve vremenske uslove.

A da sve izgleda “zelenije” i ekološki prihvatljivije, u skladu s misijom promocije električne mobilnosti, serija će za svoja globalna putovanja koristiti brodski, a ne avionski transport, čemu će biti prilagođen i kalendar. Takođe, u padoku će biti korišćeni generatori na vodonik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =