Pročik: I ja sam jednom dobro startovao, to je senzacija!

Pobeda na nedeljnom sprintu TCR Nemačka na Zahsenringu pripala je bivšem prvaku serije, 44-godišnjem Haraldu Pročiku.

Austrijanac je “hjundai” svog tima HP rejsing dovezao do cilja praćen “hondama” braće Dominika i Marsela Fugela, koji su i subotu izašli na podijum, tada kao prvi i drugi.

Pročiku je trijumf na Zahsenringu drugi u sezoni. Samog sebe je iznenadio odličnim startom i probojem s četvrtog na prvo mesto. Tim potezom Hari je postavio temelj pobede, a na putu ka njoj nisu ga dekoncentrisali ni intervencija sigurnosnog vozila, ni restart.

“Tako sam dobro startovao da sam i sam jedva u to mogao da poverujem! Da i ja jednom startujem dobro, to je već senzacija”, bio je samoironičan Austrijanac.

“Auto smo potpuno preradili i nismo znali kakav će biti. “Hjundai” je bio veoma brz, hvala ekipi na tome. Sve je funkcionisalo, a ja sam samo morao da vozim.”

Pročik u trci nije odmakao braći Fugel, ali ni ovi nisu prišli dovoljno blizu da bi pokušali preticanje. Dominik je na cilju kasnio nepune tri četvrtine sekunde za pobednikom i upotpunio je superuspešan vikend: jedno prvo i jedno drugo mesto učvrstili su ga na čelu tabele, na koti od 140 bodova posle osam od 14 trka.

“Trka je bila vrlo dobra, Harald je izveo sjajan start i bio je vrlo brz, nažalost ovog puta nije bilo moguće proći ga. Međutim, sveukupno sam veoma zadovoljan. Ništa još nije odlučeno, moramo da vozimo trku po trku i postarati se da osvajamo bodove”, kazao je stariji Fugel.

A mlađeg od dvojice braće iz Hemnica, 20-godišnjeg Marsela, novi podijum i rezultati sa Zahsenringa podigli su na prvo mesto u Honda junior čelendž kategoriji.

Kao četvrti je trku završio vozač Engstler Hjundaija Anti Buri. Finac je startovao poslednji, jednaesti, brzo se probio na četvrtu poziciju. Vodećoj trojici se približio u završnici, nije uspeo da izbori podijum, mada mu se ne može prebaciti nedostatak truda u pokušajima da slomi otpor Marsela Fugela.

Moto2 trkač Marsel Šreter, pilot VIP Engstler “hjundaija”, nedeljni nastup završio je kao šesti, što je napredak od tri mesta u odnosu na subotnji plasman. Pred kraj trke, 27-godišnji bavarski motociklista je čak bio peti, ali ga je obišao Pročikov timski kolega Jan Zajfert.

“To je bilo najviše što smo mogli da postignemo ostali su jednostavno još zamalo brži. Nedostajalo mi je iskustvo, ali možemo da budemo istinski zadovoljni”, konstatovao je Šreter, koji je startovao treći, ali se u početnoj borbi nije najbolje snašao.

“Nažalost, nisam tako dobro izveo start i izgubio sam koje mesto. Na sreću kontakt ovde ne boli kao kad ste na motociklu, a i mogao sam dalje da vozim trku i sve je ispalo dobro.”

Pročik se posle nedeljne pobede popeo na drugo mesto u generalnom i svoj zaostatak za Dominikom Fugelom smanjio je sa 16 na 11 poena (140:129). Treće mesto pripada Buriju, koji ima 118 bodova.

Peta runda TCR Nemačka biće održana od 16. do 18. oktobra, na Pročikovoj domaćoj stazi u Špilbergu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*