Pročik probio led i slavio na domaćem terenu, na podijumu i Čea i Buri

Austrijanac Harald Pročik osvojio je prvi sprint TCR Nemačka na Red bul ringu.

Aktuelni šampion serije krenuo je s treće pozicije, iskoristio je lošiji start konkurenata i poveo kolonu kroz prvu krivinu. Lokalni heroj zatim je na čelu proveo svih 19. krugova i stigao do prvog trijumfa u sezoni.

Iza pobedničkog “hjundaija” na cilj je došao Mičel Čea u “folksvagen golfu”. Drugo mesto podijuma izborio je posle teških bitaka koje je u defanzivi vodio sa konačno trećeplasiranim Antijem Burijem u “audiju”. Finac se žestoko trudio da završi drugi, ali za njega prolaska nije bilo.

Četvrto mesto pripalo je Žilijenu Apotelozu u “kupri”. Švajcarac se dugo vozio na drugoj poziciji i vodio najpre korektan, a onda i kontaktni duel sa Čeom. Malezijac ga je savladao posle solidne razmene udaraca, a potom je Apoteloza obišao i Buri.

Do petog mesta stigao je prilično usamljeni Teo Koako u najbolje rangiranom Engstler “hjundaiju”.

Sebastijan Štajbel je očajno krenuo s prve pol-pozicije u karijeri: odmah je pao na peto mesto, a posle 19. krugova dovezao je “golf” do cilja kao šesti.

Sedmo mesto pripalo je Pročikovom timskom kolegi Lukasu Niderčajderu, a osmoplasirana Mišel Halder bila je najuspešniji takmičar u “hondi”. Poredak najboljih 10 zaključili su Rene Kirher u “audiju” i Moric Sandberg u “VW golfu”.

Engstlerov glavni aduti u šampionatu Maks Hese bio je u kvartetu trkača kažnjenih prolaskom kroz boks zbog preticanja iza sigurnosnog automobila i klasifikovan je kao jedanaesti.

Očajno popodne imao je i dosadašnji lider TCR Nemačka Majk Halder. Posle loših kvalifikacija, u trci je najpre sleteo sa staze i pao na kraj kolone, a tek što se malo oporavio doživeo je gumi defekt i morao je da zameni pneumatik. Trku je završio kao petnaesti, jedva opstavši u istom krugu s vodećima.

Neslavno je prošao VIP gost trkačkog vikenda u Špilbergu. Gabrijele Tarkvini je startovao peti, već na prvoj krivini našao se u sendviču između Koakoa i Burija i odmah je odustao. Sigurnosno vozilo je bilo aktivno dok “hjundai” nije uklonjen, incident je prijavljen sudijama, ali do kraja trke nikom od pilota nije izrečena bilo kakva kazna.

Odustao je i Britanac Bredli Berns – njegovu “hondu” je Niderčajder lansirao u vazduh na trećoj krivini Red bul ringa, posle čega se Britanac dovezao do garaže i kapitulirao.

Druga trka austrijske runde TCR Nemačka startuje u nedelju u 14:40, a pol-poziciju ima Rene Kirher.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − six =