Prve Motorsport igre na Valelungi: 20 TCR automobila se bori za zvanje olimpijskog šampiona

Ovog vikenda na autodromu Valelunga u Italiji održaće se prve Motorsport igre pod pokroviteljstvom FIA, a TCR kategorija je jedna od kategorija koja je uzela ušečće u ovom pionirskom poduhvatu.

Na sinoćnjoj ceremoniji, koja je upriličena na centralnim ulicama Rima, prodefilovali su automobili svih kategorija koje, osim TCR, čine i GT kategorija, Formula 4, karting slalom, drift i digital kup.

Na startu će se naći nekoliko poznatih imena iz TCR sveta, među kojima i turing veteran Tom Koronel koji će braniti boje Holandije u “hondi sivik”. Mato Homola će voziti “hjundai i30 N” za Slovačku, Luka Engstler predstavlja Nemačku za volanom iste marke automobila, baš kao i Jesika Bekman za Švedsku i Dušan Kouržil za Češku.

Klim Gavrilov ovog puta svoj “audi RS3 LMS” vozi u bojama Rusije, a isti brend vozi i Enriko Betera za Italiju i Žil Magnus za Belgiju. Džon Filipi vozi “kupru” za Francusku, dok će Rori Bačer Veliku Britaniju predstavljati u novom TCR automobilu “MG6” za kog je homologacija stigla u poslednji čas.

Od sve sile mađarskih turing trkača, na listi učesnika se našlo možda najmanje očekivano ime – Norbert Kiš, inače specijalista za trke kamiona, će ponovo sesti u kokpit “alfa romeo đulijete”.

Ukupan broj takmičara je 20, a TCR kategorija izlazi na stazu u danas na dva polusatna treninga, a zatim u subotu sa dve kvalifikacione sesije od po 30 minuta (u 8.30 i 10.45) u borbi za startni raspored u dve trke. Prvi sprint je na programu istog dana od 13.15 u trajanju od 25 minuta plus jedan krug, a drugi u nedelju od 13.20 koji će biti nešto duži i trajaće 30 minuta plus jedan krug.

Sistem bodovanje je isti kao u svim TCR serijama, a najbolja tri vozača dobiće zlatnu, srebrnu i bromzanu medalju.

Osim na TCR platformama www.tcr-series.com i www.tcr-series.tv, prenos je obezbeđen i na sajtu www.fiamotorsportgames.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − eight =