Radošnov prvom pobedom stavio tačku na TCR prvenstvo Rusije 2020.

Drugu trku TCR Rusija na autodromu Tvrđava Grozni, poslednju u sezoni 2020, osvojio je Andrej Radošnov, pilot “audija RS 3 LMS” ekipe Karvil rejsing.

Takmičaru iz Peterburga to je bio prvi trijumf u ovoj kategoriji, a na podijumu su mu društvo pravili timski kolega Grigorij Burlucki i Lukoilov Ivan Lukaševič, obojica u “hjundaijima”.

Radošnov je u subotnje kasno popodne krenuo s inverzne pol-pozicije i kontrolisao je zbivanja od starta iz mesta, pa tokom svih 20 krugova do karirane zastave.

Tvrđava Grozni se pokazala kao pista na kojoj se ne obilazi lako, ukoliko vozač ne greši a tehnika funkcioniše. I u trci 2 su mesta na pobedničkom postolju dobila svoje konačne vlasnike već u prvom krugu: Radošnov je bio ugrožen samo na startu, a Burlucki je posle nekoliko krivina obišao Lukaševiča.

Dok je Karvil dvojac odmicao, Lukaševič je odolevao Braginovim napadima i dobru polovinu distance vozio je sa TAIF “hjundaijem” u repu.

Kad već nije mogao napred, Bragin je u poslednjem krugu bio prinuđen da brani četvrtu poziciju. Sada već bivši šampion odneo je prevagu u tromeču u kom su učestvovali i novi prvak Kiril Ladigin u “vesti” Lada sport Rosnjefta, kao i pobednik trke 1, Klim Gavrilov, koji je startovao deseti.

Bragin, Ladigin i Gavrilov na cilju su stali u interval manji od pola sekunde.

Sedma pozicija pripala je usamljenom Ladinom trkaču Mihailu Mitjajevu, osmi je završio Aleksej Dudukalo. On je izuzetno loše prošao na startu i sručio se na 13. poziciju, a zatim je strpljivo obilazio konkurente, ali je došavši do osmog mesta već istrošio svu municiju.

Top 10 poredak iza Dudukalovog “audija” kompletirali su Timur Šigabutdinov i Vladimir Gorlač u, obojica u automobilima iz Ingolštata.

U konačnom plasmanu pete sezone TCR Rusija Ladigin ima 211 bodova, Gavrilov je viceprvak sa 183, dok je sezonska bronza pripala Braginu, koji je u 14 trka upisao 177 poena.

Mitjajev je rangiran kao četvrti sa 174 boda, koliko ima i Dudukalo, do trkačkog vikenda u Čečeniji drugi, ali u generalnom tek peti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*