Rob Haf i Timvork prijavljuju tri „golfa“ za Spa 500

Ekipa Timvork Haf motorsport prijaviće tri „folksvagen golf GTI TCR“ automobila za trku TCR Spa 500, koja treba da bude održana od 4. do 6. oktobra na čuvenom belgijskom autodromu.

TCR Spa 500 je prvo endurans takmičenje na svetu rezervisano isključivo za automobile TCR specifikacije, a broj 500 u njenom imenu označava broj krugova.

Kako je krug staze u Ardenima dugačak sedam kilometara, računa se da će trka trajati skoro puna 24 sata.

TCR Spa 500 biće prvi endurans projekat Timvork Haf motorsporta, nastalog u saradnji ekipe stacionirane u Hong Kongu i Roba Hafa, WTCC šampiona iz 2012, danas WTCR pilota.

Timvork motorsport je ovog januara u Dubaiju već samostalno nastupio na 24-časovnoj trci izdržljivosti, na otvaranju sezone 24H serije.

Mesta u dva „golfa“ za Spa 500 već su popunjena, i to vozačima iz Kine. Posadu prvog automobila činiće trostruki turing šampion Kine Endi Jan, Rejni He i Nerik Vej, a očekuje se da će ovoj trojici biti pridodato još neko ime.

Za volanom drugog „folksvagena“ smenjivaće se Aleks Hui i Sani Vong, prvaci TCR Kina 2018, Pol Pun i Samjuel Hsije.

Treći „golf“ još nema ni pilote ni sponzore, pa su svi zainteresovani za neku od ovih uloga pozvani da se jave menadžeru Timvork Haf motorsporta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =