Rob Haf osvojio titulu TCR Skandinavija pobedom u poslednjoj trci sezone

Britanski automobilista Rob Haf postao je novi šampion TCR Skandinavija.

On tek drugi vozač osvajač ovog regionalnog takmičenja koji nije Skandinavac još od 2002. kad je to pošlo za rukom Italijanu Robertu Kolčagu.

Haf je u poslednjoj trci na Knutstorpu trijumfovao i ostavio iza sebe prošlogodišnjeg šampiona Roberta Dalgrena. Ukupno je osvojio 209 poena, sedam više od Šveđanina, i tako se ovenčao titulom.

Trkač i Kembridža, sa stalnim boravištem u Dubaiju, dobro je poznato ime u svetu turinga. Bio je šampion sveta u WTCC 2012, a do prošle godine se takmičio za Sebastijan Leb rejsing u “VW golfu” u WTCR.

Posle odlaska SLR iz ove serije, Haf je napravio sopstvenu ekipu sa Frederikom Lestrupom i sa “golfom” došao u TCR Skandinavija.

“Ovo je zaista ludilo. Napravio sam sebi dobru poziciju da se borim za naslov u zadnjoj trci sezone. Godina je svima bila teška, ovo je nagrada celoj ekipi koja je sa mnom radila”, rekao je Haf na Knutstorpu.

“Borili smo se sa različitim problemima tokom sezone, svi su dali više od 100 odsto sebe. Rob je bio neverovatan tokom cele godine i definitivno je zaslužio titulu. Plan nam je da se vratimo dogodine i odbranimo naslov”, rekao je suvlasnik ekipe Frederik Lestrup.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*