Rus Leonov na Pol Rikaru sondira teren u TCR Evropa

Foto: V-line.org

Ekipa Volkano motorsport najavila je učešće na prvom takmičarskom vikendu TCR Evropa 2020.

Tim stacioniran u Španiji nastupiće na otvaranju sezone 22/23. avgusta na francuskom Pol Rikaru.

Tom prilikom, na pistu će izvesti “kupru TCR” kojom će pilotirati 36-godišnji sRus Jevgenij Leonov.

Leonov je redovan takmičar u TCR klasi španske CER serije (trke izdržljivosti otvorene za GT i turing automobile). U njoj on deli kokpit s Mikelom Askonom, bivšim šampionom TCR Evropa, sada etabliranim WTCR vozačem.

Ovaj tandem je u prošloj sezoni zabeležio tri pobede, a na julskom otvaranju CER prvenstva 2020. trijumfovao je na obe 48-minutne trke na stazi Navara i završio šesti apsolutno.

“Ovu sezonu posmatramo kao pripremu za punu kampanju u TCR Evropa u skoroj budućnosti. Biće nam veoma važno da završimo trke u Francuskoj i da se takmičimo na istom nivou kao iskusniji internacionalni vozači. Cilj nam je da postanemo istinski konkurentni članovi TCR Evropa zajednice”, rekao je Leonov.

Program Volkano motorsporta u kontinentalnoj seriji 2020. svakako neće biti kompletan, ali može da se desi njegovo proširenje na čak još dve runde.

Menadžer ekipe Andrej Tkačenko dodao je: “Za ovu godinu nam je plan da učestvujemo i u celoj sezoni šampionata TCR Iberiko, kao i da se ponovo vratimo u TCR Evropa na Spa i u Barseloni.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*