Sin vlasnika Komtuju rejsinga potvrđen za TCR Evropa 2020.

Belgijski tim Komtuju rejsing potvrdio je učešće 19-godišnjeg Nikole Barta u TCR prvenstvu Evrope 2020.

U pitanju je sin bivšeg trkača Žan-Mišela Barta, vlasnika Komtuju rejsinga.

Belgijski tinejdžer debitovao je za volanom TCR automobila na trci Portimao 24H voženoj sredinom juna.

On je tada delio kokpit “audija RS 3 LMS” sa WTCR vozačima ekipe Tomom Koronelom i Natanaelom Bertonom. Ova posada je portugalsku rundu 24H serije završila na drugom mestu u TCR klasi.

Bart stiže u TCR Evropa kao vozač jednoseda: prošle godine se trkao u Španskom Formula 4 prvenstvu. Najavljeno je da će njegov “audi” u kontinentalnoj kampanji nositi posebnu livreju, koja je pobednički dizajn jednog onlajn takmičenja.

“Nestrpljiv sam da sezona počne i da doživim novo iskustvo”, rekao je mladi Belgijanac. “Testirao sam “audi RS 3 LMS” na gotovo svim stazama koje ćemo posetiti ove godine, u njemu se osećam savršeno udobno i zadovoljan sam svojim vremenima krugova.”

“Kako dolazim iz jednoseda, jasno je da sam morao da prilagodim svoj stil vožnje i da se adaptiram na turing automobil, prednji pogon i potpuno drugačiji transfer masa, ali je taj proces glatko protekao.”

“U sezoni mi je cilj da naučim što je moguće više i to što je moguće brže. Bio bih zadovoljan ako stalno mogu da ciljam ulaske u Q2 runde kvalifikacija i bodove, i da eventualno završim u top 5”, završio je Bart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*