Tandem vozača “VW golfa” osvojio dve trke i titulu u TCR Kina, Ma i “đulijeta” pobedili na prvom sprintu


Piloti “folksvagen golfa” ekipe Timvork motorsport Sani Vong i Aleks Hui postali su šampioni TCR Kina na poslednjoj, petoj rundi serije, voženoj na Međunarodnom autodromu Guangdong.

Najbrži na oba treninga, Vong i Hui osvojili su pol-pozicije za obe sprint trke vikenda. Visokim tempom istakao se i Ma Ćinghua, koji je na takmičarskom debiju u “alfa romeo đulijeti” izborio drugo startno mesto za prvi sprint.

Jedini konkurent Timvorkovog “golfa”, MacPro rejsing “honda sivik”, nije se ni pojavila na Guangdongu, pa je Vong trebalo samo da izveze prvi 15-minutni sprint i obezbedi titulu.

Međutim, njega je iz igre izbacio problem s menjačem: “folksvagen” se zaustavio u četvrtom krugu, a potom dovukao do boksa, da bi ekipa pokušala da ga osposobi da kako-tako završi trku. Naum je uspeo samo delimično: Vong je na cilj stigao šesti i sa četiri kruga zaostatka, ne prešavši 75% trkačke distance. Samim tim, Timvork “VW” u prvoj trci nije klasifikovan, pa je odluka o šampionu odložena.

Prvi sprint osvojio je Ma, koji je poveo već na prvoj krivini, a nastup je završio skoro 17 sekundi pre prvog pratioca. Bivši WTCC vozač doneo je Ferarisovoj “đulijeti” prvo slavlje u Kini, a podijum su kompletirala dva “golfa”.

Šampionat je rešen u drugom sprintu, kada je volan Timvork “folksvagena” preuzeo Hui. Posle starta s pol-pozicije i 15 krugova vožnje, on je pobedio s prednošću od 4,7 sekundi u odnosu na najbližeg rivala. Već su tada vozači iz Hong Konga Vong i Hui obezbedili naslov, a sva tri mesta na pobedničkom postolju zauzeli su piloti “folksvagena”.

Treća, 60-minutna endurans trka sa obaveznom zamenom vozača, vožena je za prestiž i donela je i najviše uzbuđenja.

Hui i šampionski “golf” bili su na čelu kolone tokom prvih 9 krugova, a zatim je potez povukao Ma u ovog vikenda veoma moćnoj “đulijeti” tima Frili motorsport. Trkač iz Šangaja prestigao je novog prvaka, pojačao tempo i kada je smenu preuzeo njegov partner Sia Ji Li, italijanski auto imao je 26 sekundi prednosti u odnosu na Vonga, koji je imao da dovrši trku za Timvork.

Međutim, 24 minuta pre karirane zastave, Li je na hladnim gumama i po blagoj kiši pogrešio, izgubio je kontrolu nad “đulijetom” i zakopao ju je u šljunku. Ostatak je bio formalnost: Vong se posle 39 krugova pobednički dovezao do cilja s prednošću od 29 sekundi. On je upisao drugu pobedu ovog vikenda, a šestu u 2019. za Timvork “folksvagen golf GTI TCR”, koji je u sezoni osvojio svih pet endurans trka. Na drugom stepeniku podijuma našla se još jedna posada “golfa”, a na trećem tandem vozača “audija RS 3 LMS”.

U konačnom poretku TCR Kina, Hui i Vong su stekli 157 poena, 30 više od ovog vikenda odsutnog Hondinog tandema Henri Ho – Euriko de Žezus, kojima je pripalo zvanje viceprvaka.

Hui je komentarisao: “Dobro sam pošao u trci 2 i u njoj nisam osećao posebnu presiju. Kontrolisao sam tempo i bezbedno sam dovezao auto do cilja. Bilo je dobro što smo osvojili titulu trku pre kraja. U trećoj trci sam tokom priličnog broja krugova zadržavao Maa i dobro smo se trkali. Na kraju me je prošao, ali sam znao da imamo šansu da ulovimo “alfu” u drugoj polovini trke i da održimo stopostotan bilans enduro pobeda.”

“Godina je bila sjajna. U početku smo imali poteškoća da pronađemo dobar balans za sprintove, jer smo imali samo jedan automobil za pronalaženje setapa za gume različitih mešavina koje moramo da koristimo tokom vikenda. Tokom 2019. smo naučili mnogo, pogotovu posle Velike nagrade Makaua, kada smo bolje razumeli “VW golf TCR”. Drago mi je što smo u finalu upotrebili sve što smo zajedno naučili.”

Vonga je tehnički defekt sprečio da već u prvoj vožnji osigura titulu, a svoj vikend opisao je ovako: “Nažalost, imao sam kvar menjača u trci 1, pa je odluka o šampionu pala u trci koju je vozio Aleks, a on je izvezao savršenu trku 2. Posle toga smo obojica mogli da uživamo u endurans nastupu bez ikakvog pritiska. Ovog vikenda nismo bili usredsređeni samo na finale, već smo uvežbavali i neka podešavanja za trku 24 sata Dubaija, koja se vozi za dve nedelje. Završili smo 2018. u velikom stilu i spremni smo za još izazova od samog početka 2019.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + two =