Tavano: Dobro smo počeli, ali je šampionat još dug

Trostruki i aktuelni šampion TCR Italija Salvatore Tavano otvorio je novu sezonu nacionalnog prvenstva dvema pobedama na Nacionalnom autodromu Monca.

Za savršen vikend nedostajalo mu je samo da “kupru leon kompetision” Skuderije Đirasole doveze i do pol-pozicije, ali mu se na putu do tog postignuća isprečio viceprvak serije Erik Briljadori s “audijem” BF motorsporta.

Tavano je u subotu slavio po kiši, na klizavoj stazi i uz smanjenu vidljivost. U nedelju su uslovi u “Hramu brzine” bili potpuno drugačiji i vozilo se po suvom i sunčanom vremenu, uz česte intervencije sigurnosnog vozila, ali je Sicilijanac ponovo izašao na vrh podijuma.

Posle dve od 12 predviđenih trka, Tavano ima 88 bodova, 8 više od Briljadorija.

U generalnom plasmanu slede krupna imena sa TCR scene: trećeplasirani Kevin Čekon (64 poena), bivši prvak Italije Nikola Baldan (43) i prošlogodišnji šampion Nemačke Anti Buri (41).

U poretku timova, Skuderija Đirasole je lider sa 80 poena, BF motorsport ima 70.

Gotovo idealno otvaranje nikako nije razlog za opuštanje, upozorio je Tavano.

“Šampionat je dug, tek smo na početku, a konkurencija je maksimalno borbena. Međutim, važno je što smo počeli dobro i zbog osvojenih bodova, ali i zato što to pomaže moralu ekipe”, analizirao je automobilista iz Sirakuze situaciju posle vikenda u “Hramu brzine”.

Skuderija Đirasole svoju kampanju u TCR Italija izvodi zajedno s Kuprom rejsing. U osvrtu na rezultat iz Monce, u trkačkom odeljenju španskog brenda pohvaljeni su Tavanova posvećenost, iskustvo i profesionalizam, što su, tvrde, i vrline Kupre u auto-sportu. Zahvalnost marke upućena je i celom Đirasole timu i njegovom šefu Tarčiziju Bernaskoniju.

Fokus ekipe već je usmeren ka drugoj rundi sezone, predviđenoj za Mizano u terminu od 4. do 6. juna.