TCR Australija 2019 imaće sedam rundi i četrnaest trka

Sajam Nautike

Promoter TCR Australija objavio je kalendar inauguralne sezone 2019, koja će imati sedam takmičarskih vikenda i četrnaest trka.

Novooformljena kategorija počeće svoj život u Sidneju, obići će četiri australijske države i šest različitih staza, od kojih je Bend motorsport park dva puta na programu.

Takmičenja serije biće održavana i na Filip Ajlendu, u Kvinslendu, na stazama Vinton i Sendaun. TCR Australija nijednom se ne pojavljuje kao pratnja Superautomobila, već je partner Šenon nacionalne serije

Trkački format i ostala pravila šampionata biće objavljeni u dogledno vreme. U toku su pregovori o direktnim televizijskim prenosima svih sedam rundi.

Zvanično predstavljanje serije medijima i potencijalnim takmičarima zakazano je za 19. novembar u Sidneju.

Objavljivanje kalendara predstavlja značajan kamen međaš za TCR Australija. Sedam rundi na šest staza daju nam raznolikost na najboljim stalnim stazama Australije i veliku fleksibilnost u trkačkim formatima, koje ćemo objaviti u dolazećim nedeljama,” izjavio je Met Brejd, promoter šampionata.

“TCR Australija je jedna od najnestrpljivije očekivanih kategorija u nacionalnom auto-sportu za poslednjih mnogo godina. Biće sveža, uzbudljiva i puna akcije.”

 “Ostalo je da se potvrdi još mnogo faktora, uključujući TV prenose. Uskoro ćemo zaključiti sve detalje debitantske sezone, koja će biti sjajna za sve timove i vozače koji joj se posvete.”

Kalendar TCR Australija 2019.

Runda 1: Sidnej motorsport park, 17-19. maj

Runda 2: Filip Ajlend, 6-9. jun

Runda 3: Bend motorsport park, 12-14 jul

Runda 4: Kvinslend trkalište, 2-4. avgust

Runda 5: Vinton, 31. avgust -1. septembar

Runda 6: Sendaun, 20-22. septembar

Runda 7: Bend motorsport park, 15-17. novembar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − 9 =