TCR Evropa nastavlja bez Borkovića, ide na Ošersleben

Tri sedmice posle u svakom smislu burnog takmičarskog vikenda na Red bul ringu, TCR Evropa nastavlja sezonu petom rundom šampionata na Motorsport areni Ošersleben.

Trke na stazi u blizini Magdeburga predstavljaju odličnu priliku za Džoša Fajlsa i Luku Engstlera da dodatno ojačaju svoje pozicije. Oni su rangirani kao prvi i drugi u generalnom poretku serije, a obojica odlično poznaju autodrom iz dana u TCR Nemačka.

Lider TCR Evropa Fajls vozi Targetov “hjundai”, on je 2016. i 2017. čak četiri puta trijumfovao na Ošerslebenu, u sezonama u kojima je osvojio dve uzastopne titule u tada najjačoj nacionalnoj TCR seriji.

Engstler u kontinentalnom prvenstvu nastupa u M1RA “hjundaiju”. U Špilbergu je upisao prvu pobedu u TCR Evropa, a za Fajlsom zaostaje 36 bodova. Luka je na Ošerslebenu 2017. prvi put izašao na podijum kao pilot TCR Nemačka, a prošle godine je na istoj pisti upisao jedno treće mesto.

Dobrom rezultatu nada se i Žilijen Briše, inače treći u generalnom, 4 boda iza Engstlera. “Pežo” francuskog trkača na Red bul ringu je bio pretežak za bilo kakav ozbiljan rezultat, pa mu je Austrija donela samo razočaranje.

Kandidat za visok plasman je i Danijel Lojd, koji je u Špilbergu upisao prvi podijum u TCR Evropa, a na Ošerslebenu se trkao pre dve sezone.

Đani Morbideli je u Vestkoust “golfu” na Ošerslebenu spektakularno osvojio pol-poziciju i obe trke TCR Internacionalne serije 2017.

U pobednike se na ovom autodromu upisao i Mato Homola. Danas pilot Targetovog “hjundaija”, Slovak je trijumfovao na rundi TCR Internacionalne serije 2016.

Na dolazećem istočnonemačkom vikendu TCR Evropa startovaće i dva debitanta u seriji, Dominik Bauman i Sivan Pusije.

Bauman je 26-godišnji Austrijanac koji će se trkati u “hjundaiju” italijanske ekipe Target kompetišn umesto iz šampionata izbačenog Dušana Borkovića. Vozač iz Tirola nema ranijih iskustava s turing automobilima i prednjim pogonom. U karijeri se bavio kartingom i jednosedima, a potom se usredsredio na GT trkanje, u kom je za volanom “mercedesa-AMG GT3” imao uspeha: titule je osvajao u FIA GT prvenstvu 2012. i u Blanpan GT seriji 2016.

Pusije se priključuje timu Klere sport i voziće jedan od njihovih “pežoa 308 TCR”. Danas 41-godišnjak, Francuz je takmičarsku karijeru počeo 2007. i otad se uglavnom trkao u automobilima marke Pežo, bilo na asfaltnim pistama, bilo na ledu, u Andros trofeju, u kom je stizao do drugog, odnosno trećeg mesta u generalnom u sezonama 2015. i 2017.

“Hjundaiji” će biti najteži automobili predstojećeg vikenda. Model “i30 N TCR” opterećen je sa 20 kilograma BoP balasta i 60 kg kompenzacione težine, što ga dovodi na operativni minimum od 1.345 kg.

Čak 40 kilograma manje imaće drugi najteži auto na Ošerslebenu, “honda sivik tajp R TCR” (1.305kg).

Minimalne težine ostalih automobila biće: 1.285 kg – “folksvagen golf GTI”, 1.265 kg – “audi RS 3 LMS” i “pežo 308”, 1.255 kg – “kupra” i 1.235 kg – “reno megan RS”.

Krug na Ošerslebenu dugačak je 3.667 metara, a najbrže je tu dosad vozio Morbideli. On je kao pilot “VW golfa” u TCR Internacionalnoj seriji 2017. u kvalifikacijama zabeležio 1:31.421 (prosek 144,4 km/h), a u trci 1:32.496 (142,72 km/h), što je i rekord za automobil TCR specifikacije.

Satnica na Ošerslebenu predviđa dva polučasovna treninga u petak, prvi u 13:30, drugi u 16:10.

U subotu se u 9:50 voze kvalifikacije u dve runde. Prva trka startuje u 13:40 i traje 23 minuta + 1 krug. Drugi sprint istovetnog trajanja na programu je u nedelju od 13:30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 12 =