TCR Istočna Evropa i ESET kup bez gledalaca na Hungaroringu

Fotó: H. Szabó Sándor

Širenje korona virusa ispoljilo je prvi uticaj i na dva šampionata od velikog takmičarskog interesa za vozače iz Srbije.

U pitanju su ESET V4 kup i TCR Trofej Istočna Evropa.

Naime, prva runda ovih serija predviđena je za termin od 17. do 19. aprila na Hungaroringu. Shodno merama i ograničenjima koja je uvela mađarska vlada, te trke prema sadašnjem stanju smeju da se voze, ali isključivo bez prisustva publike.

Sam kalendar pomenutih prvenstava zasad nije pretrpeo promene i karavan posle Mađarske treba da obiđe i Austriju, Poljsku, Hrvatsku, Slovačku i Češku.

Osim Mađarske, i Austrija je uvela restrikcije na sportske manifestacije, a trka uopšte neće biti do kraja aprila. Zato u ovom času runda na Red bul ringu nije ugrožena.

“Prema novim ograničenjima, otkazane su sve trke u Austriji do kraja aprila, ali naša trka planirana je za sredinu maja. Naš austrijski promoter uverava nas da očekuje da će se takmičarski vikend održati i on nastavlja s pripremama. Konačna odluka biće doneta najkasnije tri nedelje pre te manifestacije, a u ovom času možemo samo da čekamo i reagujemo prema prilikama”, objasnio je promoter Jozef Krenek.

Epidemija koronavirusa već je između ostalog izazvala odlaganje četiri MotoGP trke, tri runde Formule E i pomeranje otvarajućih rundi GT Svetskog čelendža i Lamborgini supertrofeja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five − three =