TCR Nemačka polazi sa Lauzicringa, na startu dve premijere

Foto: Gruppe C

Čekanje je završeno: u akciju ovog vikenda stupa i nemački TCR šampionat, koji prvu od svojih sedam rundi vozi na pisti Lauzicring, kao prateći program ADAC GT Masters vikenda.

Na stazi u pokrajini Brandenburg ovog jula je održan kolektivni predsezonski test, na kom su najbrže krugove postizali vozači “hjundaija” i “honde”. Duel ova dva brenda verovatno će obeležiti 2020. godinu.

Dve su premijere na otvaranju pete sezone ADAC TCR Nemačka: prvi put u istoriji serija gostuje na Lauzicringu i prvi put će obe njene trke biti vožene istog dana – u nedelju.

U šampionatu će učestvovati osam timova. Potpune novajlije su Skuba rejsing tim iz Litvanije i Albert Legutko rejsing iz Poljske, dok je finski Pozicione motorsport gostovao u TCR Nemačka 2018, a sada se ovoj seriji vraća.

Na startnoj listi će međutim biti mnogo starih, dobro poznatih imena. Među njima, između ostalih, 44-godišnji Harald Hari Pročik, bez kog se serija ne da zamisliti. Evergrin Austrijanac bio je prvak kategorije 2018, i to s “opel astrom”, a prošle godine je prešao na “hjundai” i pod zastavom svoje ekipe HP rejsing internacional s njim je stigao do zvanja vicešampiona.

Hari ima novog timskog kolegu, 22-godišnjeg Jana Zajferta iz Štutgarta, koji je iz Lubner motorsporta prešao u Pročikovu trupu.

Vlasnik vozačke i timske titule iz 2019, Hjundai tim Engstler, za ovu sezonu je temeljno rekomponovan. U pridošlici, 31-godišnjem Antiju Buriju, bavarska ekipa dobila je jednog od najiskusnijih takmičara u kategoriji. Finac je nov u timu, ali i u sedištu “hjundaija”. Sve svoje poduhvate u kategoriji dosad je izvodio u kokpitu VAG tehnike, u “seatu” ili “audiju”.

Buri je u nemačkoj seriji prisutan od njenog prvog dana. Uvek je spadao u najbrže pilote, prošle godine je dugo vodio u šampionatu, titula mu je izmakla u poslednjoj trci sezone i u generalnom je završio treći. Na predsezonskom testu imao je apsolutno peto vreme.

“Vozili smo dobre testove, osećaj u automobilu je veoma dobar, a ja sam se u međuvremenu zaista uklopio u svoj novi tim”, ispričao je Buri i istakao značaj kvalifikacionog rezultata na otvaranju prvenstva: “Lauzicring je zahtevna staza i nema mnogo mogućnosti za preticanja. A onda ćemo videti šta je ovog vikenda i uopšte ove godine moguće. Mi smo u svakom slučaju spremni.”

Burijev timski kolega u ekipi Engstler biće 19-godišnji turing debitant, Austrijanac Niko Gruber. Uobičajeno, tim iz Vigenzbaha prijavljuje i VIP “hjundai”, na Lauzicringu ga vozi novinar Gvido Nauman.

Prvi adut Honde biće 24-godišnji Majk Halder. Iako mlad, on je u ovoj seriji već veteran. Društvo u timu praviće mu 23-godišnji Dominik Fugel iz Hemnica.

“Posle testova sam veoma samouveren i radujem se što najzad krećemo”, poručio je Halder, koji 2020. izvodi svoj peti pokušaj da se najzad domogne nacionalne TCR titule: “To je cilj i daćemo sve od sebe. Lauzicring je sjajna staza i zabavno je tamo voziti. U šampionatu ima mnogo brzih vozača, izazov će biti veliki. Vreme je da konačno startujemo.”

“Honde” voze i Dominkov 19-godišnji brat Marsel Fugel, kao i Majkova 21-godišnja sestra Mišel Halder. Dama iz Meskirha jedina je pripadnica lepšeg pola u ovogodišnjem prvenstvu, a najviši domet karijere joj je trijumf na Zandvortu 2019. Pobedničku kvotu poena upisala je i na Mostu 2018, kada je na cilj stigla druga, iza “transparentnog” Petra Fulina.

Samo Pročik, Buri i Halder učestvuju u šampionatu od osnivanja 2016. godine.

Foto: Gruppe C Photography

Većina takmičara TCR Nemačka ove sezone voziće “hjundai” ili “hondu”, ali ima i onih koji su se opredelili za “VW golf GTI TCR”. Među njima je Rene Kirher, koji brani boje VW tima Etinger.

Osim Nika Grubera, u seriji su debitanti i 28-godišnji Litvanac Džiugas Tovilavičijus, s “golfom” litvanskog Skuba rejsinga, te 20-godišnji Poljak Albert Legutko koji vodi kampanju sa “hondom sivik” sopstvene ekipe. “VW Golf GTI TCR” je izbor i 51-godišnjeg Finca Harija Salminena iz Pozicione motorsporta.

I ove godine vozi se Honda junior čelendž, kao juniorska kategorija šampionata. U igri su mlade snage i turing početnici Gruber, Marsel Fugel, Legutko i Kirher, a pobedniku kategorije na kraju sezone pripašće nova putnička “honda sivik”.

TCR Nemačka će na Lauzicringu u subotu održati dva treninga (10 i 12h) i kvalifikacije (15:40). U nedelju su na programu oba sprinta, od 10:15 i 14:40. Vikend se vozi bez gledalaca na tribinama, shodno protivpandemijskom konceptu koji su propisale vlasti, a koji je razradila glavna serija vikenda, ADAC GT Masters.

Trke se uživo mogu pratiti na platformama: SPORT1.de, adac.de/motorsport i youtube.com/ADAC.

Peta sezona ADAC TCR Nemačka obuhvata sedam takmičarskih vikenda i 14 trka. Posle premijere na Lauzicringu, na programu su i Nirburgring (14-16. avgust), Hokenhajmring (18-20. septembar), Zahsenring (2-4. oktobar), Red bul ring (16-18. oktobar), Zandvort (30. oktobar – 1. novembar) i Ošersleben (6-8. novembar).

Najkasnije posle 14 trka saznaćemo ime novog prvaka. Novog u svakom slučaju, jer prošlogodišnji šampion Maks Hese neće biti tu da brani titulu. Kao što smo već pisali, 19-godišnjak je primljen u ponovo pokrenuti BMW junior program i ove godine ima zaduženja u Nirburgring endurans seriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 4 =