TCR Rusija biće prateći program DTM runde u Peterburgu 2020.

Dve kategorije Ruske serije kružnih trka (RSKG) činiće deo pratećeg programa DTM runde na stazi Igora drajv u blizini Senkt Peterburga.

Nemačka premijum turing serija na ovu potpuno novu pistu doći će krajem maja 2020, a tom prilikom na istom mestu će se takmičiti i Turing klasa RSKG (TCR Rusija), kao i nova kategorija prvenstva Rusije, GT4.

Turing klasa šampionata ustanovljena je 2015, kada su se u njoj pojavili TCR automobili. U 2016. ona je dobila i ime TCR Rusija, vozi se po međunarodnim TCR pravilima, a četiri uzastopne titule, uključujući i ovogodišnju, osvojio je Dmitrij Bragin.

“Veoma nam je drago što ćemo biti deo velikog festivala auto-sporta na veličanstvenoj Igora drajv stazi krajem maja 2020″, izjavio je direktor Ruske serije kružnih trka Oleg Petrikov.

“Povratak ruske runde na DTM kalendar predstavlja značajan događaj za sve ljubitelje auto-sporta. Čast nam je što ćemo otvoriti novu stazu kraj Peterburga zajedno s vozačima ovog međunarodnog šampionata.”

“Ruska serija kružnih trka postala je jedno od najznačajnijih nacionalnih takmičenja, a zahvaljujući nivou učesnika, organizaciji i popularnosti, uspeli smo da privučemo pažnju i organizatora internacionalnih serija.”

“Zahvaljujem DTM promoteru, upravi staze Igora drajv i organizatorima ruske DTM runde na prilici da zajedno provedemo ovaj trkački vikend. Siguran sam da će učesnici RSKG gledaocima prirediti sjajne trke i da će uživati u vožnji na novoj pisti.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =