TCR Rusija na aerodromu: Premijera na Mjačkovu

Pеti takmičarski vikend TCR Rusija i Ruske serije kružnih trka vozi se na ADM trkalištu, udaljenom dvadesetak kilometara od Moskve.

Autodrom se nalazi u okviru kompleksa aerodroma Mjačkovo, najvećeg aerodroma u Podmoskovlju namenjenog privatnim letovima.

Trkalište funkcioniše od 2001. godine, ali je u skorašnjem periodu renovirano i sada ima FIA homologaciju četvrtog ranga. Takođe, i konfiguracija piste je izmenjena, pa će piloti biti prinuđeni da je upoznaju, nauče i savladaju.

Upravo zbog pominjane rekonstrukcije, dolazak RSKG i TCR Rusija na Mjačkovo više puta je najavljivan pa odlagan u proteklim sezonama, a u 2019. za takmičarski nastup konačno nema prepreka.

Posle četiri dosadašnje runde i osam izvezenih trka u generalnom poretku vodi aktuelni i višestruki šampion serije Dmitrij Bragin. Vozač iz Kazanja tradicionalno nastupa za TIF motorsport, ali od ove sezone za volanom „hjundaija“ i osvojio je 122 boda.

Prvi pratilac mu je tinejdžer iz Peterburga Klim Gavrilov, sa 15 poena manje. Gavrilov sa „audijem RS 3 LMS“ stiče iskustvo i na međunarodnoj sceni, u trkama TCR Italija i TCR Evropa.

Na tabeli slede fabrički pilot Lada sport Rosnjefta Kiril Ladigin i vozač Lukoilove „kupre“ Andrej Maslenjikov, koji za Ladiginom zaostaju 17, odnosno 18 bodova.

Kompletan takmičarski vikend TCR Rusija donosi maksimalnih 53 poena.

Na ADM trkalištu najavljen je debi Anvara Tutajeva, koji će preuzeti „VW golf GTI“ Džingiskan motorsporta od Alberta Giljfanova. Sa vikenda na Mjačkovu izostaće i Pavel Jašin i Andrej Abalujev, pa će se na startnoj rešetki naći 20 automobila.

Treninzi i kvalifikacije na programu su u petak. Trka 1 počinje letećim startom, na programu je u subotu u 11:10, i traje 16 krugova.

Trka 2 vozi se dan kasnije, s početkom u 11:05 (takođe po srednjoevropskom vremenu), startuje iz mesta i imaće 19 krugova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + eleven =