Tim Unikorse planira povratak u TCR Istočna Evropa 2021.

Mađarska ekipa Unikorse zainteresovana je za povratak u TCR Istočna Evropa i celosezonsku kampanju 2021.

Tradicionalno posvećen trkačkim automobilima marke Alfa Romeo, Unikorse je 2019. imao dva nastupa u inauguralnoj sezoni regionalne serije. Njihovu “đulijetu” vozio je Roland Amrein na takmičarskim vikendima na Grobniku i Slovakija ringu.

Amrein je u tim vožnjama upisao 14 bodova, sedmo mesto u trci 2 na Slovakija ringu bilo mu je najbolji pojedinačni rezultat, a sezonu je završio kao četrnaesti u generalnom.

Unikorse se svojevremeno trkao i u drugim turing serijama, u ETC kupu (sa “alfom 156”), TCR Internacionalnoj seriji i u FIA Motorsport igrama.

Norbert Kiš u “alfi 156” na Slovakija ringu 2014.

Sada bi se Mađari vratili u TCR prvenstvo Istočne Evrope, sa istom “đulijetom” koju su izvodili na startne rešetke i 2019, i s tom razlikom što bi ove godine rado nastupali u celoj sezoni, što će reći na svih pet rundi prvenstva.

Međutim, ekipa još ne zna koji bi trkač branio njene boje, objasnio je Unikorse šef Ferenc Halbaks.

„Voleli bismo da ove godine ponovo učestvujemo u TCR Istočna Evropa, ali još nemamo vozača. Radimo na tome, ima nekoliko zainteresovanih. Prošle godine smo testirali s nekim stvarno talentovanim vozačima i nadam se da će se neko od njih trkati za nas.”

“Kao tim, zaista bismo voleli da se trkamo u kompletnoj sezoni. Automobil je isti – “alfa romeo đulijeta TCR”. Bez vozača, teško je artikulisati ambicije. Želeli bismo da učestvujemo u TCR Istočna Evropa, da postignemo poneki podijum i da napredujemo dalje.”