Vesnić kupio Benanijev šampionski “audi RS3 LMS” za sezonu 2021.

Srpski automobilista Milovan Vesnić trkaće se ove godine u “audiju RS3 LMS”.

Automobil sa kojim je Mehdi Benani osvojio titulu TCR Evropa 2020. stigao je u Gorjane, posle mnogo peripetija oko transporta iz Belgije.

“Auto je odavno plaćen, ali smo ga baš dugo čekali zbog situacije sa koronavirusom. Interesovali smo se i za auto koji je vozio Žil Magnus u WTCR, ali nam je on izmakao zamalo. U svakom slučaju, to su sve identični automobili i nije nam bilo važno u kojoj seriji je vožen, a ovaj Benanijev je možda i u boljoj kondiciji”, otkriva Vesnić za naš portal.

“Morali smo da napravimo tehnički iskorak. Znali smo da izlazi novi “audi” i novi “hjundai”, a nova “kupra” se već uveliko trka. Iskorak možda nije veliki, ali je to najviše što smo mogli u ovom trenutku”, dodaje prvi šampion TCR Istočna Evropa i prošlogodišnji viceprvak u ovoj seriji.

“Audi” nosi broj šasije 101, a osim Benanija ga nije vozio niko drugi.
Vesnić još ne zna u kom takmičenju će se boriti sa novim trkačkim oružjem.

“Vakcinisali smo se protiv koronavirusa i ja i cela moja ekipa. Pre svega, jer mislim da je to jedini način da se pandemija suzbije, a zatim i zbog tiga što će nam smanjiti peripetije oko pozivnih pisama i testiranja za odlaske na trkačke vikende. Nadam se da ću najkasnije do početka marta znati gde ću se takmičiti. Sad nam svakako predstoji rasklapanje celog “audija” i provera svih delova, tako da ima mnogo posla pre nego što sezona počne”, završio je naš proslavljeni automobilista.