Vesnić najbrži na treningu u Mađarskoj

Srpski automobilista Milovan Vesnić otvorio je prvi takmičarski dan prve runde TCR Istočna Evropa na Hungaroringu kao najbrži vozač na polučasovnom treningu.

On se u prošlogodišnjem šampionskom “audiju” iz TCR Evropa popeo na vrh poretka krugom u vremenu 1:54.298, da bi se na polovini sesije ubrzao na 1:54.215, što nijedan od konkurenata nije nadmašio.

Iza njega, vodila se daljinska borba za drugo mesto između dvojice čeških trkača u “kuprama”. U tom duelu Tomaš Pekarž je desetak minuta pre karirane zastave izvezao 1:54.825, čime je stekao 150 hiljaditih delova sekundi prednosti nad Mihalom Makešom.

Pekarž je za Vesnićem kasnio 0.610, a Makeš 0.760 sekundi. U pitanju su ljudi koje je trofejni užički automobilista u predsezoni i označio kao svoje potencijalno najveće konkurente.

Mesta u top 5 poretku izborila su još dva vozača “audija”, Poljak Lukaš Stolarčik (+1.820) i Čeh Petr Fulin Mlađi (+2.047).

Prvi Italijan u istočnoevropskom TCR prvenstvu, Đakomo Germandi, dovezao je “kupru” do šestog mesta, a nekadašnji učesnik TCR Nemačka Sebastijan Štajbel postavio je “golf” na sedmu poziciju.

Sledili su Karol Vitke u “kupri leon kompetision” i Tomaš Žepecki u “golfu”.

Debitant u šampionatu Sanel Ćehić završio je jutrošnji nastup kao deseti, uz 3.889 sekundi zaostatka za najbržim.

Na prvom i jedinom treningu pojavilo se 13 takmičara. Oni će sledeći termin za akciju imati u 13:15, kada startuju kvalifikacije za mađarsku rundu TCR Istočna Evropa.