Vesnić: Peto mesto je naša krivica, pogrešili smo sa setapom

Foto Grzegorz Kozera

Peto mesto na TCR kvalifikacijama u Brnu, uz zakašnjenje od blizu dve sekunde za osvajačem pol-pozicije, sigurno nije rezultat kojim Milovan Vesnić i njegova ekipa mogu biti zadovoljni.

Sesija je vožena po vlažnom asfaltu automotodroma Masarik i, iako kiše u tom periodu nije bilo, staza ni u jednom trenutku nije bila dovoljno suva da bi se u završnici mogao pokušati napad sa slikovima.

Vesnić spremno priznaje sopstvenu grešku u setapu: Promenljivo je vreme, pa mislite da će se asfalt možda prosušiti. Greška je bila u podešavanju, staza se nije prosušila i to je to. Setap pozadi je bio previše agresivan i zadnji kraj je bio isuviše nemiran.”

“Mislili smo čak da ćemo možda pred kraj voziti na slikovima, ali se to nije desilo. Dobro, to je deo ovog sporta, malo smo se kockali, ali nam nije upalilo.”

U trci 1, srpski automobilista i lider TCR Istočna Evropa i ESET CEZ šampionata krenuće s unutrašnje strane petog reda, iza Galaša, Kouržila, Čižeka i timskog kolege Višomirskog.

Startna rešetka za nedeljni sprint popunjava se prema drugim najbržim krugovima iz kvalifikacija. Po tom parametru Vesnić stoji bolje, ima treće vreme (2:20.968) i smestiće se iza Galaša (2:20.044) i Kouržila (2:20.045), koje razdvaja samo hiljaditinka.

“Taj poredak nisam gledao, moguće je”, kaže nam užički automobilista. “Ali, najgore je što ne znamo šta će biti za trku. Najgore je to promenljivo vreme, pa se sve svodi na to ko šta ubode i ko bude imao više sreće.”

Iako vlažna, staza se danas nije pokazala onako klizavom kako se Vesnić pribojavao.

Normalnije je mnogo po kiši nego po suvom i može da se vozi. Sve je stvar naše omaške.“

Pitamo za eventualnu taktiku za trkački nastup.

„Trka je drugo, ona ima svoj tok i treba pratiti kako se stvari razvijaju. Ipak, oprezan pristup će verovatno biti najpametniji, pogotovu danas u prvoj trci. Jer, nekoliko vozača startuje ispred mene, a i vremenski uslovi su promenljivi – niti kiša stalno pada, niti je apsolutno suvo“, poručuje Vesnić iz Brna.

Dan na moravskom trkalištu u najmanju ruku obećava da će biti interesantan. Periodi bez ikakvih padavina smenjuju se sa onima u kojima kiša samo prska, ali počinju da se javljaju i pljuskovi…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 12 =