Vimer verk sa četiri automobila u TCR Nemačka

Foto: Gruppe C Photography

Austrijski tim Vimer verk motorsport učestvovaće u TCR šampionatu Nemačke 2021. godine sa čak četiri automobila.

U garaži ekipe koju vode braća Feliks i Maks Vimer nalaze se tri “kupre leon kompetision” i jedan “audi RS 3 LMS”.

Sva će se ova tehnika naći u akciji u dolazećoj sezoni, a tri od četiri sedišta već su zauzeta.

Dve “kupre leon kompetision” voziće Austrijanci Ginter Beninger i Kristijan Fojthofer, dok će kokpit “audija” zauzeti njihov zemljak Peter Gros.

“Što se tiče treće “kupre”, pregovaramo s vozačem koji bi u perspektivi bio sposoban da se bori za titulu, ili u najmanju ruku za najviše pozicije”, izjavio je Maks Vimer. “Ostala tri vozača u potpunosti će se usredsrediti na Trofej klasifikaciju.”

S obzirom na veteranske godine već potvrđenih trkača – Beninger ima 60, Gros 57, Fojthofer 43 – ovakvo opredeljenje je potpuno logično.

Vimer je dodao: “Radujemo se izazovu i želimo da izvučemo maksimum iz sva četiri automobila. Oba gostujuća starta u 2020. pokazala su da nam je ugodno u ADAC TCR Nemačka i tu želimo da se dokažemo.”

Vimer verk se godinama takmičio u TCR Italija, a prošle godine je u Hokenhajmu i “kod kuće” u Špilbergu sondirao teren i u prvenstvu Nemačke. To su Austrijancima bili prvi izlasci na pistu s novim trkačkim modelom Kupre.

U međuvremenu su “leon kompetision” mnogo bolje upoznali, prevazišli “dečje bolesti”, isprobali različita rešenja i došli do brojnih novih saznanja.

Najveći uspeh u TCR avanturi ekipa je postigla u italijanskom šampionatu 2019: Feliks Vimer je za volanom tada aktuelne “kupre” trijumfovao u drugom sprintu na Muđelu.

Šesta sezona nekada najjačeg nacionalnog TCR prvenstva treba da počne na Ošerslebenu, termin prvog vikenda je 14/16. maj.