Višomirski se rastao od Vesnića, ove sezone nastupa sa svojim timom u TCR Istočna Evropa

Jakub Višomirski voziće istočnoevropsko TCR prvenstvo 2020. i za njega će od ove sezone samostalno prijavljivati dve “honde sivik TCR” FK2 generacije.

Poljski automobilista proveo je dve protekle sezone u srpskom timu ASK Vesnić, s kojim je u ESET kupu i TCR Istočna Evropa postizao solidne rezultate. U 2019. je dva puta izlazio na podijum i završio je kao peti u generalnom plasmanu.

Drugi vozač u Jakubovom novom poduhvatu – zvanično nazvanom Honda Višomirski rejsing tim – biće njegov zemljak Sebastijan Kolakovski, debitant u TCR Istočna Evropa.

Višomirski je otkrio da je plan za 2020. bio još ambiciozniji: “Rešili smo da za novu sezonu oformimo potpuno novu ekipu. Planirali smo da vozimo tri automobila, ali smo zbog situacije s korona virusom bili primorani da taj plan odložimo za iduću godinu.“

Jakubov kolega Kolakovski izjavio je: “U TCR Istočna Evropa me privuklo to što svi vozači imaju iste šanse, iako se trkaju s različitim automobilima. Bio bih oduševeljen da na kraju godine završim među prvih deset.”

Prema dosadašnjim najavama, u TCR Istočna Evropa 2020. trkaće se četvorica Poljaka: uz Višomirskog i Kolakovskog na startne rešetke treba da izađu i Simon Ladnjak i Lukaš Stolarčik.

Zbog pandemije i revizija kalendara, njihov domaći autodrom Poznanj otpao je s programa, a start TCR Istočna Evropa provizorno je najavljen za termin od 24. do 26. jula na Grobniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 10 =