Vuković: Trudićemo se da Mirko Milovanović za nas vozi i trke u nekim TCR šampionatima

Informacija o ulozi profesionalnog test i razvojnog vozača Vuković motorsporta koja je pripala beogradskom trkaču Mirku Milovanoviću privukla je veliku pažnju čitalaca i ljubitelja auto-sporta.

Nagrađen prilikom da tu vest ekskluzivno objavi, naš portal je stupio u kontakt sa osnivačem i vlasnikom švajcarske tjunerske kuće, Milenkom Vukovićem, da bi doznao još detalja o predstojećoj saradnji.

Vuković je sa svojom ekipom, a po odobrenju Renoa stvorio “megan TCR” i za dolazeću sezonu spremio i EVO verziju automobila. On je za Serbiaring objasnio šta ga opredelilo da odabere Milovanovića za ozbiljnu i zahtevnu ulogu probnog i razvojnog pilota “renoa”.

“Mirka sam lično zapazio i hteo sam više da doznam o njemu, tako da sam ga pozvao da nas poseti u našoj firmi. Nakon što sam se uverio i otkrio njegove tehničke sposobnosti i njegov karakter, a to je meni mnogo bitno, bilo mi je jasno da se njegov profil uklapa u moja očekivanja. Pored toga, ja sam već unapred znao da Mirko potiče iz motorsport familije i da veliki deo života provodi rame uz rame s ogromnom legendom auto-sporta Mikom Đelmašem. Ta činjenica me je učinila jos sigurnijim. U tom mom izboru ja nosim potpunu odgovornost.”

“Mi radimo na poslovnoj integraciji Mirka Milovanovića u Vuković motorsport. On će u našoj firmi delovati kao tehničar u raznim oblastima, od montaže novih auta do realnog trkačkog vikenda u svim oblastima. Cilj je da što pre nauči nas radni sistem i radni sistem našeg automobila. Planiramo čvrsto da ga šaljemo na seminare kod naših tehničkih partnera kao što je Boš motorsport. Jedan od njegovih prvih zadataka doći će vrlo uskoro, i to baš na trkačkoj stazi. On će biti test/razvojni vozač našeg novog tehničkog razvoja za 2020. godinu.”

“Pravno, ugovor s Mirkom važi za 2020. godinu, ali naravno da se nadamo dugoročnoj saradnji.”

Tu nije kraj lepim vestima, srpski automobilista u dolazećoj sezoni može da se nada i povremenim izletima u takmičarske vode za volanom “megana TCR” Vuković motorsporta.

“Naravno, trudićemo se prema našim mogućnostima i da Mirko deluje kao aktivni vozač i da nas u realnom trkačkom vikendu i naj taj način prezentuje u najboljem mogućem svetlu. Ja se nadam pojedinačnim nastupima u nekim nacionalnim TCR šampionatima.

Mirko će predstavljati Vuković motorsport u svim oblastima. Mnogo smo srećni što smo ovog ozbiljnog i poštenog čoveka uspeli da zaposlimo u našoj trkačkoj kući, i ubeđeni smo da će se zahvaljujući njegovoj ulozi povećati kvalitet naših performansi!”

“Mislim da je ovaj korak važan za kvalitet našeg proizvoda, od kog će sutra profitirati upravo naše mušterije.”

Kao i svaki novi TCR automobil koji iziskuje novu homologaciju, EVO verzija “reno megana TCR” moraće da prođe kroz potpun test Balansa performansi, u čemu će i Milovanović imati ulogu. Milenko Vuković nam je opisao kako će ta procedura tačno izgledati.

“Mirko će, naravno, biti u potpunosti uključen kao vozač u BoP testu i u delovanju sa ostalim timskim kolegama, na analizi podataka, pripremi automobila…”

“BOP nam počinje sa zvaničnim merenjem centra mase automobila, to važi za sve proizvođače. To je dodatni faktor BoP testa koji se do danas nije praktikovao. Znači, svi automobili će biti izmereni i na toj strani. Ja sam baš početkom 2019. bio involviran u taj sistem merenja i samim tim doprineo da TCR stekne jedno iskustvo više. Naime, prvi tako izmereni TCR auto je upravo moj “reno megan RS”.

“Posle toga nas očekuje validacija našeg novog 1,8 turbo agregata na stacionarnom stolu. Posle te procedure sledi test u Pininfarina aero tunelu u Torinu, a na kraju ostaje test na stazi, čiji datum i mesto održavanja još nisu definisani”, objasnio je Vuković za Serbiaring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*