Za odbranu CEZ titule Nemanja Milovanović nabavio “kupru” sa sekvencijalnim menjačem, planira i TCR Istočna Evropa

U garažu Nemanje Milovanovića stigla je „kupra TCR“ sa sekvencijalnim menjačem, koju je priželjkivao još tokom leta 2019.

Nabavljena od Zorana Kotromanovića, ova sprava poslužiće kao osnova za Nemanjinu takmičarsku kampanju 2020, koja će biti usredsređena na odbranu CEZ titule, uz jedan ili dva izleta u TCR Istočna Evropa.

“Budžet je diktirao sve“, priča Milovanović za Serbiaring. „Prošla godina je prošla odlično, uzeo sam „leon“ s DSG menjačem, dao sam sebi godinu dana da se s njim upoznam i da se uvozam, a osvojio sam titulu prvaka Srednje Evrope.“

„Sada imam auto sa sekvencijalnim menjačem, zahvaljujući sponzorima PlanetWin 365 i Elektromanjača i pomoći mog velikog prijatelja Zorana Kotromanovića, koji mi ga je ustupio. On zna da je auto na pravom mestu, a ja očekujem dobre rezultate.“

“Jako mi je drago što sam došao do ove „kupre“ i što ću nastupiti s pravim automobilom. Mislio sam da neću uspeti da zatvorim kombinaciju.”

Nemanjina aktuelna „kupra“ počela je život kao jedan od najranijih primeraka „seat leon kup rejsera“. Bila je šampion u „rodnoj“ Španiji, vremenom je unapređivana i opremljena trkačkim menjačem, pa je kao „kupra TCR“ završila kod Kotromanovića u Osijeku. On je 2019. vozio dva CEZ vikenda, da bi auto sada dospeo do Beograda. U drugom smeru, put Hrvatske, otišao je Milovanovićev prošlogodišnji šampionski “leon” s DSG transmisijom.

Nemanja objašnjava detalje ove transakcije: “Kotromanović i ja smo napravili takav dogovor da moj bivši auto pripada njemu. „Leon“ je fizički u Osijeku, ali ga praktično prodajemo zajedno. On ima još dva TCR automobila u garaži i njemu nije potreban, ali je meni izašao u susret da bih ja što pre rešio svoj status.”

“Kotromanović je stvarno ljudina, puno je pomogao u razvoju moje karijere. On me je prošle godine bukvalno usmerio, pogurao i “naterao” da sednem u “leon” i vozim CEZ. Sećam se da mi je kazao da zna da sam brz, da se ne sekiram, da samo sednem i vozim i da će biti rezultata. Lepo je kad čovek zna da ima takve prijatelje.”

Odbrana titule u Centralnoevropskoj zoni nalazi se u centru Nemanjine pažnje.

“Kaže se da je lako stići do titule, ali da je teže odbraniti je. Definitivno je moja odluka da branim CEZ titulu u klasi D4-3500. Za sada ostajemo tu, a ja se vraćam na svoj stari stav i dozu rezerve: ja sam autsajder i ove godine ću se boriti kao da sam poslednji.“

„Međutim, gledaću da jednu, eventualno dve trke, koliko budžet bude dozvolio, nastupim u TCR Istočna Evropa. Želim da vidim kako se kotiram među tim momcima, a onda ćemo za 2021. videti šta je meni i mojoj ekipi najbolje i da tada možda odemo još jedan korak iznad.“

„Upoređivao sam moja CEZ vremena sa Hungaroringa sa vremenima u TCR Istočna Evropa i po tome bih komotno bio u prvih pet. Pa, da probamo…”

Da bi ovladao za njega novom tehnikom i da bi iskoristio njene mogućnosti, beogradskom automobilisti će mnogo koristiti predsezonski testovi. Zanimalo nas je u kojoj meri njegov budžet može da pokrije i tu stavku.

“Zasad je plan da pregledamo i proverimo auto i gledao bih da prvi test bude u Srbiji, možda na Navaku. Između „kupre“ i mog “seata” ima razlike u trapovima, kočenju i šaltovanju.“

„Ako bi se otvorila šansa s budžetom, mislim da je najrealnije da pre CEZ starta odemo na jedan test na Hungaroringu, da vidimo kako se snalazim u automobilu i kakva su vremena. Ne verujem da ću imati poteškoća, čovek se lako navikne na bolje, ali, treba sve videti i probati. Svaki krug, test i kilometar su dobrodošli i mnogo znače.”

“Za “kupru” treba dosta rada oko setapa jer setap može da traje jedan krug, ali da taj setap bude za najbrži krug. Sada ću ekipu malo više usmeriti na automobil i na razmišljanja o podešavanjima.“

Kao moguće inostrane lokacije za probe u obzir dolaze Slovačka i Mađarska. Milovanović analizira: “Moja želja je više Hungaroring. Slovakija ring je jeftiniji za iznajmljivanje, ali kada se sabere i put, onda sve to izađe isto. Slovakija je zahtevna, ali je ravna, dok Hungaroring ima i tu draž da postoje uzbrdice i nizbrdice, postoji šikana. I on je jako zahtevan, a i bliži je, ja ga maltene smatram domaćom stazom. Više bih voleo da tu testiram, ali ni Slovačku ne isključujem.”

“Nemamo ni mnogo vremena za razmišljanje. Već u martu počinje lepo vreme, februar je već za koji dan, a prva trka je već u aprilu.”

Nemanja nam za kraj otkriva i svoje ambicije u narednom periodu: “Mislim da će biti dobrih rezultata. Naravno, opet idem na to da budem u top 5, a svaki bolji rezultat je dobrodošao. To važi i za CEZ i za Istočnu Evropu. Ne potcenjujem ni desetog, ali prvih pet se trkaju u sekundi, sekundi i po, tu je uvek trkanje na nož.”

“U kom god šampionatu da sam, želim da sam u prvih pet, jer to je rezultat koji ipak daje nadu da mogu da se borim i za prvo mesto.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =