Žarko Knego najavio kampanju u TCR Istočna Evropa: Očekujem poneki podijum!

Hrvatski automobilista Žarko Knego ove će se godine takmičiti u TCR šampionatu Istočne Evrope.

“Želim ponovo da se trkam i trkaću se u istoj “kupri” koju sam polupao prošle godine na Grobniku. Mnogo nam je vremena trebalo da je opravimo, ali je sada gotovo spremna”, ispričao je Knego, koji će voziti za Auto klub Dubrovnik, za koji se trka od početka karijere.

“U ovom trenutku imamo “kupru” i ne planiramo nikakve promene. Nastavljamo s ovom koju imamo, međutim, kako je proizvođač ove godine izbacio novu generaciju ovog automobila, možda u budućnosti možemo da se prebacimo i na novu “kupru leon kompetision”, dodao je Hrvat i objasnio po čemu će se njegov program 2020. razlikovati od onog iz 2019.

“Prošle godine mi je bio cilj da se naviknem na automobil i naučim staze. Najčešće se nisam trkao na nivou kojem sam se nadao, ali nam je budžet bio prilično ograničen. Ove godine želim da poboljšam svoje rezultate i da se borim s najboljima. Međutim, i drugi se trude i sezona će biti veoma interesantna.”

“Očekujem da ću neke trke završiti na podijumu i da ću na kraju sezone ući u najboljih pet.”

“Mislim da je šampionat dobar i da će u budućnosti stizati sve više vozača. To je cenovno jedna od najpristupačnijih serija, a nivo trkanja je dobar. Trenutna kriza sigurno će pogoditi šampionat, ali se svi nadamo da ćemo uskoro ponovo početi da se trkamo”, poručio je Dubrovčanin.

Knego je prošle godine vozio tri runde regionalnog TCR prvenstva – mađarsku, austrijsku i hrvatsku – i sezonu je završio sa 42 upisana boda, kao osmi u generalnom. Najbolji rezultat bilo mu je četvrto mesto na Hungaroringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + ten =