10 stvari koje niste znali o Nilsu Langefeldu

Holanđanin Nils Langefeld prvi put će se okušati na velikoj turing sceni ove sezone u Svetskom kuputu turing automobila.

On će voziti “audi RS3 LMS” za belgijsku ekipu Komtuju rejsing, a potencijalnim navijačima u WTCR se predstavio kroz 10 činjenica o sebi.

  1. Veliki sam fanatik kad je fudbal u pitanju i navijač Fejenorda iz Roterdama. Volim i da igram fudbal. Ipak, u auto-sportu sednem u kokpit i vozim, a u fudbalu volim da gledam i da budem navijač.
  2. Počeo sam u Suzuki svift kupu pre 11 godina. Vozio sam 143 trke, pobedio 36 puta, a procenat pobeda mi je 25. Na više od polovine trka sam završio na podijumu, a sa pol-pozicije sam krenuo 40 puta.
  3. Imam dva posebna broja koja mi znače. Volim da nastupam pod brojem 14, jer pod njim nastupa i moj omiljeni fudbaler Johan Krojf. Ako ne budem mogao da koristim #14 u WTCR, izabraću broj 10. Sa desetkom sam mnogo puta vozio u monomarka kupovima i donosio mi je sreću.
  4. Nekad u budućnosti voleo bih da odem noću na pecanje i ulovim zaista veliku ribu.
  5. Prošle godine sam ušao u auto-sport kroz drugačiju prizmu. Vozio sam u TCR Nemačka za ekipu Rejs 1, koja ima i svoj evropski program sa “audijem R8 LMS GT4”. Na tom nivou sam se okušao kao tim menadžer i sagledao i tu stranu auto-sporta.
  6. Ponuda da vozim za Audi sport u WTCR stigla je u januaru. Zgrabio sam je sa obe ruke. Konačno sam profesionalni vozač.
  7. Kad sam bio klinac, vozio sam trkačke simulacije na kompjuteru. Virtuelno sam se trkao sa Endijem Priolom i Ivanom Milerom. Sada će mi oni biti takmaci uživo! To je fenomenalno!
  8. Od staza koje su u WTCR kalendaru vozio sam Hungaroring, Slovakija ring, Zandvort i Nirburgring Nordšlajfe. Preostalih šest staza ne poznajem.
  9. U WTCR dolazim sa inženjerom Hermanom de Jagerom, sa kojim sarađujem već 10 godina. On će biti punopravni član Komtuju rejsinga i moj inženjer.
  10. Kao i ranijih godina u TCR Nemačka, i ove ću snimati klipove “iza scene” koji će biti prikazivani na TV RTL7, kao i na mom Jutjubu kanalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − 10 =