Kristoferson najbrži na drugom treningu u Vila Realu ispred Mihelisa i Erlahera

Photo Florent Gooden / DPPI

Folksvagenov as Juan Kristoferson izvezao je najbrži krug na drugom treningu portugalske WTCR runde na ulicama Vila Reala.

Šveđanin je dva puta u toku polučasovne sesije zauzimao čelo poretka, a finalni pokušaj u vremenu 2:00.110 omogućio mu je da je završi na prvom mestu.

U svom poslednjem napadu na štopericu, Norbert Mihelis je postavio “hjundai” na drugo mesto u plasmanu, uz zaostatak od 357 hiljaditih za najbržim.

Do trećeg i četvrtog mesta stigle su timske kolege iz Cijan rejsinga Jan Erlaher (+0.442) i Ted Bjerk (+0.492), a peti je bio Rob Haf u SLR “VW golfu” (+0.524).

Najuspešniji vozač “kupre” bio je šestoplasirani Orelijen Panis (+0.546), iza kog su se poređali Mehdi Benani u “golfu” (+0.677), lider šampionata Esteban Gerijeri u najbolje rangiranoj “hondi” (+0.700), Niki Katsburg u “hjundaiju” (+0.772) i Ma Ćinghua, čija je “alfa” zaključila top 10 poredak (+0.844).

Samo 35 hiljaditih sporiji od kineskog trkača bio je njegov kolega Kevin Čekon u drugoj “đulijeti”.

Augusto Farfus je smestio “hjundai” na poziciju 12, a Žan-Karl Verne je s najbolje klasifikovanim “audijem” zabeležio trinaesto vreme sesije.

Kao četrnaesti je završio Nestor Đirolami u drugoj Minihovoj “hondi”, a domaći as Tijago Monteiro nije mogao bolje od 15. mesta. Portugalca je gumi-defekt sapleo već u prvom krugu sesije.

Na početku druge trećine treninga dogodio se i prilično bizaran incident između dve “kupre”. Askona je na prilasku šikani pomislio da mu Koronel ostavlja prolaz i krenuo u preticanje s unutrašnje strane. Međutim, Holanđanin ga nije ni primetio i počeo je da skreće, pa su se dva automobila sudarila.

U tom kontaktu stradalo je vešanje na zadnjoj desnoj strani Koronelovog automobila. Da stvar po Toma bude još gora, na putu ka boksu zapalio mu se polomljeni točak i sesija je bila nakratko prekinuta. Sve se to dogodilo 18 minuta pre isteka predviđenih pola sata vožnje.

Posle restarta, Mileru je stradao prednji desni točak, a po tragovima na krilu njegovog “lynk&co03” vidljivo je da se to desilo zbog nekog blažeg kontakta s ogradom. Alzašanin je trening završio na poziciji 23.

WTCR vikend u Vila Realu nastavlja se kvalifikacijama za prvu trku, koje počinju u podne po srednjoevropskom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 13 =