Karlo Bruno vraća se u WTCC

Inženjer Đankarlo Bruno priključio se ekipi Honda Kastrol WTCC i upravljaće njenim trkačkim aktivnostima u svojstvu direktora tima.

Bruno je karijeru počeo u Alfa Romeu, a zatim se profesionalno posvetio trkačkom inženjerstvu. Baveći se različitim kategorijama jednoseda stigao je do Formule 1, bio je u italijanskoj ekipi BMS Skuderija Italija, a potom se preorijentisao na turing trke.

Sa Gabrijeleom Tarkvinijem prvi put je zajedno radio 1996, u ITC seriji, kada je trkač iz Đulijanove vozio Alfu. Nastavili su saradnju u različitim turing takmičenjima, uključujući BTCC, a u Svetskom šampionatu tandem su od 2006. Branili su boje fabričkog Seat sporta sa automobilima „seat leon“ i „seat leon TDI“, a s Brunom na komandnom pultu, Gabrijele je 2009. osvojio titulu svetskog prvaka.
20694
Bruno je bio Tarkvinijev trkački inženjer i u godinama po obustavljanju Seatovog fabričkog WTCC programa. Prelazak sa TDI agregata na 1.6 turboprehranjivani motor sproveo je privatni tim Sanred, a Gabrijele se trkao pod zastavom Lukoil Sanreda (2011) i Lukoil rejsinga (2012).

O Tarkvinijevom automobilu se u fabričkoj Hondi, tokom najvećeg dela sezone 2013, brinuo Mikele Kaporazo, a dužnost je povremeno preuzimao dizajner „sivika“, Andrea Adamo. Bruna prošle godine nije bilo na WTCC sceni.

Povratak 56-godišnjeg inženjera u Svetski šampionat i angažman u fabričkoj italo-japanskoj ekipi treba da donese i novu podelu uloga na komandnom pultu Honde. Bruno će, kao direktor tima, biti zadužen za upravljanje ekipom na pisti, a tu obavezu trebalo bi da podeli sa Alesandrom Marijanijem, prvim čovekom JAS motorsporta.
Tarquini_Mac_79
Tarkvini i Bruno poznaju se skoro četvrt veka i predstavljaju jedan od najdugotrajnihih i najiskusnijih inženjersko-trkačkih tandema u Svetskom šampionatu turing automobila. S obzirom na njihovu dosadašnju uspešnu saradnju, razumevanje i ogromno međusobno uvažavanje, može se očekivati da će Tarkviniju u Hondi biti još „udobnije“, a da će Bruno pomoći ekipi da izbegne pojedine haotične situacije, kakva je, recimo, bila zabuna oko vraćanja pozicija na prošlogodišnjoj trci 2 na Suzuki.

Đankarlo Bruno je godinama bio i stručni konsultant RAI sporta u F1 prenosima i gledaocima je pružao dragocene tehničke analize. Ova obaveza nespojiva je sa njegovim novim dužnostima u Hondi, pa ga ubuduće neće biti pred TV mikrofonima komentatorskih kabina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + 17 =