A ko drugi: Tarkvini postao brend ambasador Hjundaija Italija

Osvajač Svetskog kupa turing automobila Gabrijele Tarkvini odabran je za novog brend ambasadora Hjundaija Italija.

Kako bi obeležili početak ove vrste saradnje, čije je trajanje predviđeno za celu sezonu 2019, čelnici italijanskog ogranka južnokorejskog proizvođača uručili su legendarnom automobilisti ključeve nove generacije modela “hjundai santa fe”. Primopredaja četvorotočkaša D SUV segmenta upriličena je na stazi Varano, tokom manifestacije “Hjundai iskustvo”, kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Tarkvini je 2017. postao glavni razvojni i test vozač Hjundaija i dao je nemerljiv doprinos u stvaranju “i30 N TCR”, prvog takmičarskog automobila kuće namenjenog trkanju na kružnim stazama, a zasnovanog na prvom performantnom vozilu u Hjundai proizvodnoj gami.

Istom modelu veteran iz Đulijanove podario je prve pobede krajem sezone 2017, kao takmičar klijentskog tima BRC rejsing i gost u TCR Internacionalnoj seriji i TCR Trofeju Evropa.

U minuloj godini, 56-godišnji pilot je sa istom ekipom bio protagonista inauguralnog Svetskog kupa turing automobila, koji je najzad i osvojio na poslednjoj, tridesetoj trci sezone, voženoj na uličnoj pisti Makau Guja.

Kao zvanični vozač Hjundai motorsporta, Gabrijele je zajedno sa WRC pilotom Tjerijem Nevilom nedavno učestvovao u prezentaciji novog modela “i30 fastbek N”, prvog visokoperformantnog kupea kuće, u izazovu nazvanom “Od Rima do Pariza”.

Tarkvini je rođen 1962. godine u regiji Abruco. Prve uspehe u dugoj karijeri postigao je u kartingu 1983, kasnije dospevši za volan F3000 i F1 automobila. Najsjajnije trenutke doživeo je u turing disciplini i jedini je čovek koji se može pohvaliti naslovima britanskog, evropskog i svetskog turing šampiona, kojima je u novembru ove godine dodao i FIA WTCR titulu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 12 =