Altoe nezaustavljiv: iz “golfa” u “sivik”, iz “sivika” u “đulijetu”, iz “đulijete” u “golf”

Ako bi se tražio najaktivniji TCR pilot, izbor bi verovatno pao na Đakoma Altoea.

Početkom septembra, 16-godišnji Italijan je promenio tim i automobil u TCR Internacionalnoj seriji i u debi nastupu za volanom “honde sivik” na Buriramu dospeo je do svog prvog podijuma u šampionatu.

Samo vikend kasnije, Đakomino je u Imoli izvezao prvi takmičarski vikend TCR Italija, opet u novoj spravi, “alfa romeo đulijeti”. U prvoj trci je odguran u zid na krivini Tamburelo, u drugoj je na cilj stigao peti.

Povratak u kokpit “folksvagen” golfa sleduje mu u TCR Beneluks, gde će voziti rundu na autodromu Žil Tašeni – Mete od 23. do 25. septembra. Tom prilikom, Altoe će nastupiti za Delahej rejsing u tandemu sa pretendentom na regionalnu titulu, lokalnim vozačem Gijomom Mondronom.

Ovaj dvojac je već delio kokpit “folksvagen golfa” na TCR Beneluks takmičarskim vikendima voženim na Spa Frankoršampu i Zandvortu. Holandski nastup bio je posebno uspešan za obojicu: Gijom i Đakomo pobedili su u kvalifikacionoj trci, da bi Italijan sledećeg dana upisao trijumf u svom drugom sprintu.

Mondron je vest o novom nastupu sa Altoeom ocenio kao “fantastičnu”: “Na Zandvortu smo zajedno osvojili kvalifikacionu dugačku trku, a on je pobedio u drugom sprintu, ispred Benžamina Lesenea i Matjea Detrija, koji su mi glavni konkurenti. Mislim da mogu da kažem da ćemo biti opasni protivnici Benžaminu Leseneu i Stefanu Lemereu.”

“Veoma sam zadovoljan što se vraćam u TCR Beneluks sa Delahej rejsingom, timom u kojem mi je od prvog trenutka bilo dobro i ponosan sam što mogu da im pomognem”, rekao je italijanski tinejdžer za nacionalnu verziju portala Motorsport.com. “Gijom je izvanredan pilot i momak, zajedno smo izveli neke lepe stvari na dva vikenda na kojima smo nastupali. Videćemo šta će se dogoditi ovog puta, kada se budem vratio za volan “folksvagena” koji ćemo voziti.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 4 =