Askona, Ekstrem, Žene: Kompletiran Kuprin trio za Pure ETCR

Tročlana postava Kupra rejsinga za inauguralnu Pure ETCR sezonu sada je kompletna: WTCR as Mikel Askona pridružiće se već nominovanim pilotima Matijasu Ekstremu i Đordiju Ženeu.

To znači da sva tri predstavnika španske marke u prvoj multibrend električnoj turing seriji imaju osvojene turing titule u svojim biografijama.

Ekstrem je bio šampion Švedske i dva puta je pokorio DTM, Žene je bio turing prvak Španije, a 24-godišnji Askona stekao je zvanje TCR šampiona Evrope 2018.

Askona je prve korake u automobilizmu izveo u kartingu, a u Reno klio kup prešao je kao 17-godišnjak i u prvoj sezoni dospeo do statusa viceprvaka.

Sledeća dva “srebra” osvojio je u Seat leon Evrokupu 2016. i godinu potom u Audi TT kupu. Odmah posle šampionske sezone u Evropi, uskočio je u kokpit WTCR “kupre” i u toj disciplini osvojio je po jednu trku.

Prošle godine, Askona je bio jedan od najaktivnijih i sa 11 pobeda najuspešnijih turing trkača na svetu, jer je osim u matičnom WTCR vozio i u TCR Evropa, TCR Italija i Španskom prvenstvu izdržljivosti. Smatra se jednim od najsjajnijih mladih talenata u kategoriji.

Kupra je prva marka koja je izradila trkački auto po imenu “e-rejser”. U njega su nedavno ugrađene standardne ETCR komponente i učestvovao je na zvaničnom Pure ETCR testu na Motorland Aragonu.

Kupra je danas lansirala i model “born”, svoj prvi automobil na električni pogon, a u gami ima i sedam hibrida.

Pure ETCR treba da startuje na Valelungi u terminu 18-20. jun. Šampionat je projektovan kao takmičenje od pet trkačkih vikenda, koje će se ove godine voziti u Evropi i Aziji.