Askona i Mihelis slavili na virtuelnoj Guji, Erlaher i dalje vodi u generalnom plasmanu

Vozač “kupre” Mikel Askona i pilot “hjundaija” Norver Mihelisa pobednici su virtuelnih trka Svetskog kupa turing automobila koje su vožene na ulicam Makaua.

Askona je u prvom sprintu startovao sa pol-pozicije ispred lidera u generalnom plasmanu Jana Erlahera i držao vođstvo tokom cele distance. Njima se ni u jednom trenutku nije primakao Nestor Đirolami, koji je trku završio na poslednjme stepeniku podijuma ispred Atile Tašija.

Neočekivano mirnu trku na Guji u bodovima su završili još i petoplasirani Nils Langefeld, zatim Esteban Gerijeri, Bens Boldiž, Kevin Ćekon i Ted Bjerk.

To je Bjerka dovelo do pol-pozicije u drugoj trci, ali je vođstvo pilota “lynk&co” automobila kratko trajalo. Mihelis ga je pretekao već na Lisabon krivini i kao pobednik prošao pored virtuelne karirane zastave.

Vozači Minih motorsporta Gerijeri i Đirolami izbacili su jedan drugog iz trke u velikom incidentu u prvom krugu.

Askona se kasnije primakao Bjerku, a borbu za drugo mesto osujetilo mu je otkazivanje upravljača, što je “kupru” preprečilo na Melko krivini. Monteiro je jedini koji je uspeo da prođe pored zaglavljenog automobila, što ga je dovelo do prvog virtuelnog podijuma u dosadašnjem toku eWTCR.

Bez podijuma je ostao Orelijen Komt, peti je bio Boldiž, šesti Čekon, a sedmo mesto je bilo dovoljno Erlaheru da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu.
Askona je uspeo da pokrene auto, a deveto mesto je najdalje dokle je mogao da stigne, iza Endija Priola koji je konačno upisao bodove. Desti je kroz cilj prošao još jedan turing veteran Tom Koronel.

Erlaher sada ima 157 poena, devet više od Mihelisa i 17 od Askone. Finale eWTCR zakazano je za sledeći vikend na virtuelnom Sepangu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 3 =