Askona: Pre nedelju dana ne bih verovao u podijum na WTCR debiju

Mikel Askona, vozač “kupre” švedskog PWR tima, došao je do prvog podijuma na prvom vikendu Svetskog kupa turing automobila.

Aktuelni šampion TCR Evropa je apsolutni WTCR debitant. U Marakešu je vozio bez straha od iskusnijih konkurenata, a bodove je upisao u sva tri sprinta. U subotu je bio petnaesti, trku 2 je završio kao peti, ali treće mesto na cilju trke 3  predstavlja ogroman uspeh, zbog kojeg je Španac jako srećan.

“Nedelju dana ranije ne bih verovao u ovo, a pre mesec dana nisam imao nikakav plan za ovu sezonu pa se sve desilo vrlo brzo. U poslednjem trenutku smo sve dogovorili. Konačno, sada smo ovde i nastupamo u WTCR-u i za ovakav trenutak smo neumorno radili.”

“Za mene je neverovatna prilika da budem ovde i presrećan sam zbog Kupre i PWR rejsinga. Ne mogu da verujem da sam na svom prvom WTCR vikendu na podijumu. Automobil je bio perfektan celog vikenda.”

Askona je odmah po dolasku u Maroko otkrio da je odustao od svog stalnog (automehaničarskog) posla ne bi li se trkao u WTCR-u, a nakon prvog vikenda ima odličan osećaj.

“Ovo mi je prvi dolazak u Maroko i na ovu, veoma tešku uličnu stazu. Zidovi dosta otežavaju stvari. Posle ovog vikenda se osećam baš moćno. U dolazećim trkama, na različitim stazama sigurno ću se osećati još bolje. Videćemo šta će se desiti na sledećoj trci u Mađarskoj.”

Posle tri od 30 WTCR trka u 2019. Askona je sedmi u generalnom sa 29 bodova i na tabeli je između Žan-Karla Vernea i Jana Erlahera.