Askona slavio u Portugalu, na podijumu Ma i Gerijeri

Photo Xavi Bonilla / DPPI

Pilot “kupre” Mikel Askona pobednik je trke 2 na Vila Realu, što je njegova prva pobeda ove WTCR sezone.

Iza njega su kroz cilj prošli Ma Ćinghua i Esteban Gerijeri, a “džoker krug” je ponovo nekim vozačima pomogao, a nekima odmogao u konačnom rezultatu.

Pred početak sprinta na startnoj rešetki je odata pošta mehaničaru Cijan rejsinga, koji je sinoć iznenada preminuo. Osim minuta ćutanja, cela WTCR porodica nosila je crni flor na rukavu.

Tarkvini i Farfus startovali su sa začelja kolone, jer su na njihovim “hjundaijima” zamenjenji motori.

Ma je odlično krenuo i do kraja prvog kruga steoa prednost od 0,8 sekundi. Gerijeri je prijavio ekipi da se Kinez pomerao pre starta, ali taj slučaj nije bio pod istragom.

Gerijeri je prvi užao u “džoker krug” i vratio se iza Katsburga, dok je Askona krug kasnije uspeo da zadrži poziciju ispred Maa. Najgore je prošao Kinez, koji je na alternativnoj putanji napravio grešku i izgubio vođstvo.

U šestom krugu je Mihelis dva puta silovito udario u Čekona, što je obojicu izbacilo iz trke, a Mađar je proglašen krivcem za incident.

Katsburg je najduže čekao da skrene na duži deo staze, ali mu se to nije isplatilo, jer je izgubio dve pozicije.

Askona je u drugoj polovini trke suvereno vodio, a na kraju je njegova prednost bila 5,5 sekundi ispred Maa i 6,8 ispred Gerijerija.

Verne se domogao četvrtog mesta, ispred Katsburga i Milera.

Haf je bio bolji od Erlahera, a Đirolami je na stazi dobio duel sa Monteirom i Tašijem. Bodove su osvojili još i Ferviš, Bjerk, Kristoferson i Priol.

Treća trka portugalskog vikenda vozi se od 18.45 uz dirketan prenos na Eurosportu 2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 8 =