Askona trijumfovao na kišnom Sočiju, Erlaher šestim mestom obezbedio titulu šampiona 2021.

Russia- Photo Xavi Bonilla / DPPI

Prva trka poslednjeg vikenda Svetskog kupa turing automobila vožena je na autodromu Soči po jakoj kiši, a trijumfovao je Mikel Askona u “kupri”.

Sa pol-pozicije je krenuo Magnus, ali je veoma brzo izgubio vođstvo od Verne. Posle tri krivine kontrolu nad “hondom” izgubio je Gerijeri, udarivši nekoliko puta u ogradu, pa je sigurnosno vozilo izašlo na stazu.

Na restartu je Magnus, u tom trenutku drugi, propustio Ferviša, kako bi Belgijanac eventualno održao nade u osvajanje titule.

U drugoj polovini sprinta žestoka bitka se vodila iza Verneovih leđa između Magnusa, Bertona, Askone i Hafa. Ova četiri vozača su pokazala mnogo hrabrosti i veštine, ali je rasplet poretka bio razočaravajući za Hafa, jer je posle kontakta sa Bertonom ostao pored staze sa polomljenim vešanjem.

U samom finišu trke Askona je uspeo da savlada Vernea i donese prvu pobnedu “kupri” u ovoj sezoni.

Drugi je kroz cilj prošao Verne, treći Ferviš, a Magnus je ostao bez podijuma, ispred Bertona.

Erlaher je vozio mirnu trku, bez rizikovanja, čekajući rasplet na čelu kolone. Šesto mesto na cilju donelo mu je drugu uzastopnu titulu svetskog šampiona, jer je njegova prednost nad Fervišom 31 poena.

Taši je pored karirane zastave prošao sedmi, ispred Milera, Urutije i Bjerka, 11. mesto pripalo je Đirolamiju, 12. je bio Mihelis, a bodve su osvojili i Engstler, Tarkvini i Žene.

Poslednja trka sezone na programu je od 12.15, a sa pol-pozicije kreće Miler.