Askoni trijumf u Barseloni i titula prvaka TCR Evropa, Borković nije startovao

Španac Mikel Askona osvajač je prve trke TCR Evropa u barseloni, ali je i novi šampion ovog takmičenja.

On je u prvoj trci startovao sa pol-pozicije i veoma lako stigao do cilja kao pobednik.

Njegov jedini konkurent za osvajanje naslova imao je mnogo problema tokom kvalifikacija, koje na kraju nije ni vozio, pa je startovao sa poslednjeg mesta.

U prva dva kruga je uspeo da nadoknadi samo četiri pozicije, a zatim je Jelmini snažno udario u Koronela i ostao pored staze, pa je trkački tempo prekinulo sigurnosno vozilo.

Na restartu se Askona brzo odvojio od pratilaca, a Đirolami je vozio na limitu, nekoliko puta izletevši sa staze.

Ipak, posle nekoliko krugova, Argentinac je smirio auto i ohladio glavu, pa je pokazao majstoriju i pretekao čak tri konkurenta u dve krivine i izbio na 15. poziciju.

Trka je posle toga bila prilično monotona, bez mnogo akcije. Langefeld je u poslednja dva kruga ugrozio četvrtu poziciju Barta, ali bez preticanja.

Kroz cilj je prvi prošao Askona, ispred Tedija Klerea i Taufika. Četvrti na cilju bio je Bart, peti Langefeld, šesti Kalehas, a sedmu poziciju zauzeo je Riba, kome je to najbolji rezultat ove sezone.

Jang je trku završio na osmom mestu, ispred Džimija Klerea i Mehdija Benanija, koji je u poslednjih nekoliko krugova imao problem sa automobilom.

Gavrilov je kroz cilj prošao kao 11, ispred Davidovskog, Homole, Koronela i Galaša, dok je Đirolami ostao bez ijednog poena.

Debitantn u seriji Germandi uspeo je da završi trku, ali na poslednjem mestu.

Dušan Borković nije startovao u trci 1, jer je imao problem sa menjačem tokom kvalifikacija i nije bilo vremena da se taj kvar otkloni.

Askona se sa osvojenom titulom evropskog prvaka vraća u Češku, gde će nastaviti bitku za svetski naslov.

Druga trka TCR Evropa je na programu sutra od 13.45.