Atila Taši prelazi u WTCR, vozi “hondu” za JAS motorsport?

Iako je bilo mnogo spekulacija vezano za startnu rešetku u WTCR 2019, o Hondi nije bilo ni reči.

Ono što je sigurno jeste da japanski prouzvođač neće izostati sa svetske turing scene i da Tijago Monteiro ima ugovor sa njima i za 2019. godinu. Kako je broj automobila ograničen na četiri po brendu, drugo očekivano ime bilo bi Esteban Gerijeri.

Tom Koronel je nedavno testirao “alfu” sa Romeo Ferarisom, pa se ne zna ni da li će ekipa Butsen Žinion biti na startu nove WTCR sezone i da li će Holanđanin biti jedan od pilota “honde”.

Ni jedan od timova koji je dosad nastupao sa “sivikom” nije se oglašavao, dok su mađarski mediji izašli sa smelom spekulacijom.

Naime, portal WTC Blog piše da će pulen JAS motorsporta Atila Taši preći iz TCR Evropa u WTCR, jer je sa italijanskim tjunerom potpisao ugovor na 1+1 godinu, što podrazumeva da će se trkati sa njima, ali uz mogućnost promene serije.

“Moj cilj za 2019. godinu jeste WTCR, i ja se uveliko trudim da taj cilj ispunim. Od JAS motorsporta još nisam dobio nikakvu informaciju, ali oni treutno traže soluciju koja je najbolja za mene”, rekao je mađarski tinejdžer za WTC Blog.

“Krajem prošle godine, JAS me je pozvao na proslavu gde su bili Džoš Fajls, Majk Halder i Dominik Fugel. Siguran sam da sam bio tamo jer sam pokazao dobre performanse i rezultate”, pojašnjava Taši.

“Mislim da sam tokom 2018. prilično odrastao, mnogo sam radio na mentalnoj snazi. Roditelji su me poslali na studije u London, pa mi je i engleski jezik mnogo bolji”, našalio se on.

Kao veliku prednost, Taši navodi i prijateljstvo sa italijanskim inženjerom Adreom Fusom.

“To je jedan mlad inženjer, koji je ranije radio sa Monteirom u WTCC. Čak sam naučio i malo italijanskog, nadam se da ću nastaviti saradnju sa njim. Ono na šta sam trenutno fokusiran je da ostanem u dobroj fizičkoj formi, a mislim da ću uskoro izaći sa relevantnim informacijama što se tiče sezone”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 4 =