Audi sprema novi TCR auto za 2021!?

Kompanija Audi odustala je od TCR klijentskog programa na kraju 2019. godine, ali se sada uveliko priča da priprema novi automobil za 2021.

Kad je napravljen “audi RS3 LMS” 2016. godine, to je bio jedan od stožera svih TCR serija, ali su klijenti ostali bez fabričke podrške u minuloj sezoni. Ipak, na najvišem (WTCR) nivou takmičila su se tri takva automobila, koje je servisirao Komtuju rejsing, i koja su pokazala izuzetan tempo i postigla odlične rezultate.

Prema nezvaničnim informacijama, novi auto je ponovo baziran na modelu RS3, ali je delimično inspirisan i A3 linijom.

Najzanimljivije je da će auto pokretati etanol, a o održivosti takvog koncepta su vođene ozbiljne diskusije.

Audi nije želeo da komentariše navode specijalizovanih portala, već su kratko odgovorili: “Audi sport je imao zapažen uspeh u trkačkoj 2020. godini, sa našim starim modelom “audi RS3 LMS”. U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo da pravimo novi automobil. Sve naše globalne programe za 2021. objavičemo uskoro”, stoji u saopštenju.

Inače, bez podrške fabrike, “audi” je pobeđivao dva puta u WTCR, uz četiri ulaska u Q3, što je najveći uspeh ovog automobila otkako se takmiči na svetskom nivou. Žil Magnus je za volanom ovog automobila osvojio naslov rukija godine za 2020.